VSNU

Implementatie adviezen Veerman kan niet tegen achtergrond van bezuiningen

PERSBERICHT

Den Haag 8 februari - De universiteiten delen de opvatting van het kabinet dat de implementatie van de adviezen van de commissie Veerman de juiste weg is naar een toekomstbestendig hoger onderwijs. De uitvoering van deze adviezen kan echter niet tegen een achtergrond van bezuinigingen.

`Het kabinet kan niet enerzijds ambitieuze plannen omarmen en tegelijkertijd de komende drie jaar honderden miljoenen op het hoger onderwijs bezuinigen met de belofte het daarna weer te investeren. Alsof je besluit het voetbalveld te ploegen vlak voordat de wedstrijd begint' aldus Noorda. `We moeten met alle partijen snel en praktisch aan de slag gaan, met goede condities en gericht op prestaties'.

Het advies van de commissie Veerman is de juiste koers om het studiesucces van studenten te verbeteren door het realiseren van een meer ambitieuze prestatiecultuur in het ho. De universiteiten staan voor de integrale invoering van de adviezen van Veerman en werken daar al aan. Het vergroten van het studiesucces van studenten staat bovenaan de agenda van de universiteiten. De VSNU vindt dat verdere profilering van instellingen, betere matching en capaciteitsbekostiging essentiële ingrediënten zijn om het wetenschappelijk onderwijs goed én betaalbaar te houden.

EINDE PERSBERICHT

Vereniging van universiteiten Lange Houtstraat 2 | Postbus 13739 | 2501 ES DEN HAAG | T: 070-3021400