BDO Accountants & Adviseurs

BDO breidt zijn netwerk uit met kantoor in IJsland

BDO heeft zijn internationale netwerk uitgebreid met een kantoor in IJsland. Het nieuw opgerichte BDO ehf verwacht een snelle groei door te maken. Het zal controle-, fiscale, advies- en consultancydiensten aanbieden aan zowel de publieke als private sector in IJsland.

BDO ehf zal gedeeld in handen zijn van managing partners Sigrun Gudmundsdottir en Helga Hardardottir en BDO Noorwegen. Hardardottir: "Onze groeiaanpak is pragmatisch. We starten met een klein personeelsbestand, gezien de huidige economische en politieke situatie in ons land. Maar we weten ook dat de mensen die we in dienst hebben, de juiste naam en reputatie hebben om nieuwe cliënten binnen te halen. We geloven dat er ruimte is in de IJslandse controlemarkt voor een nieuw kantoor met een frisse uitstraling."

Martin van Roekel, CEO Europe en wereldwijd Head of Network Development bij BDO is blij met de toetreding van BDO ehf omdat het mogelijkheden biedt in IJsland zelf, maar ook in Scandinavië. "Ondanks de relatief rustige manier waarop BDO ehf zichzelf op dit moment in de markt zet, zullen ze niet lang onopgemerkt blijven. Nieuws verspreidt zich snel in IJsland en als we zien welke toonaangevende adviseurs ze al aan zich hebben weten te binden, dan zegt dat genoeg. Sommigen daarvan doceren aan masteropleidingen van de Universiteit van IJsland, bijvoorbeeld. Voor nu ligt de focus op financiële dienstverlening, consultancy en controlediensten. Maar de toevoeging van fiscale expertise zal niet lang op zich laten wachten waardoor ze snel een full service kantoor zullen worden. We kijken uit naar een lange en wederzijds vruchtbare samenwerking", aldus Van Roekel.


BDO Accountants & Adviseurs