Man Of The Year, levenswerk van Jan van Gestel


Tilburg, 20110208 -- Grote droom van rasmuzikant Jan van Gestel, alias Valery Finn, was het uitbrengen van een solo cd met zijn beste songs. Na zijn sporen in het nederlandse popcircuit te hebben nagelaten met bands als Cinemon, Orange en Mercy Seat begint hij in 2008 vastberaden deze droom te verwezenlijken. In twee dagen neemt hij 50 van zijn ruim 1000 eigen liedjes op met enkel een akoestische gitaar. Met als klankbord muziekvriend van het eerste uur Bart Erkelens (edisound) worden er uiteindelijk 12 songs geselecteerd. Dan volgen maanden van arrangeren, opnemen met zorgvuldig gekozen muzikanten, bijschaven en zingen.

In de zomer van 2009 slaat het noodlot toe.

Er wordt een hersentumor bij Jan geconstateerd en de toekomst ziet er onzeker uit. Hij ondergaat behandelingen en blijft positief. Jan is vastbesloten zijn werk af te maken maar het mag niet zo zijn: in mei 2010 overlijdt hij, drie maanden voor zijn veertigste verjaardag.

 Al bij de begrafenis is de consensus: de cd moet er komen. Zodra Bart het emotioneel kan opbrengen, kruipt hij achter de knoppen om in de geest van Jan/Valery Finn `Man of the Year' te voltooien. Met deze keer Derrick van Schie als klankbord, ook een muziekvriend uit de begindagen van Jan's muziekcarrière. Begin 2011 is het werk voltooid.

Man Of The Year is de ultieme optelsom geworden van Jan's kwaliteiten als songsmid, tekstschrijver, zanger, arrangeur en producer. Het album bevat 12 ambachtelijke songs met licht progressieve invloeden, waarin The Beatles en Pink Floyd verenigd worden.

 Deze cd moet gehoord worden.

Op 19 maart a.s. is er om 20.00 uur in Paradox Tilburg een presentatie annex muzikale tribute getiteld `Man Of the Year'. Er zullen songs van de cd ten gehore worden gebracht door muziekvrienden van Jan. Ook is er een reünieoptreden van Jan's oude band Mercy Seat. Meespelende muzikanten zijn:

Derrick van Schie (Cinemon, Wealthy Beggar, Dearhunter)

Bart Erkelens (Jane Doe)

Tino Boley (In A Green Field, Mercy Seat)

Harold Bastiaansen (Mercy Seat)

Niels Verweij (Mercy Seat, Orange, Wealthy Beggar)

Joey Bruers (Orange, Up The Irons, Maiden United)

Rudi Sanders (Cinemon, Monsieur Dubois)

Marcel Vinken (Orange)

Anne Schuurmans (Jane Doe)

Tom Sikkers (Wealthy Beggar, Daybroke)

 Puur toevallig, getuigend van zijn gevoel voor humor maar nu ongewild profetisch is het feit dat Jan in 1997 zelf een avond in Paradox organiseerde waarbij hij al zijn muziekvrienden uitnodigde om met hem te musiceren. Hij gaf deze happening als titel mee: `celebratingthelifeandmusicofjanvangestelwhilehe'sstillalivetour1997'

  • De cd Man Of The Year van Valery Finn is te bestellen via www.valeryfinn.nl en natuurlijk te koop bij de presentatie.

  • De presentatie Man Of The Year met reünie optreden van Mercy Seat vindt plaats zaterdag 19 maart om 20.00 uur in Paradox, Telegraafstraat 62 te Tilburg. Entree gratis, reserveren (vol=vol) kan via 013-5432266







Anne Schuurmans/promotie Valery Finn