Ingezonden persbericht


Moskou, 8 februari 2011 ­ DuPont kondigt de zesde editie aan van "changing the face", een internationale open-ideeënwedstrijd. Dit in samenwerking met de Vereniging van Russische Architecten, het Royal Institute of British Architects, het YEM Building Information Center, Architizer.com en Karo Film.

"changing the face" ­ Pushkinsky cinema
PALEIS VAN HET INTERNATIONALE FILMFESTIVAL VAN MOSKOU

Het doel van de wedstrijd is de façade van het bestaande gebouw te herontwerpen, niet om vergane glorie opnieuw tot leven te wekken maar om een mijlpaal te creëren voor de toekomst.

Het nieuwe ontwerp voor de Pushkinsky-bioscoop is een kans om deze filmzaal een ontwerp te geven waardoor hij zijn terechte plaats in het centrum van het Russische cultuurleven kan opeisen. Het laat eveneens toe opnieuw te bedenken hoe de bioscoop in interactie treedt met het publiek vanuit zijn prominente plaats op het Poesjkinplein.

De "changing the face" wedstrijd wil aantonen dat het veranderen van de voorgevels van gebouwen die ooit een grote uitstraling hadden, geen oppervlakkige aanpassing is, maar een wijziging die deze landmarks dramatisch kunnen revitaliseren en de dynamiek van de openbare ruimte verandert. Het concept werd voor het eerst voorgesteld in 2008, in een workshop gewijd aan het Colosseum van Rome en werd later verder ontwikkeld in Boekarest, Praag, Zagreb en Athene. In elke stad werden architecten gevraagd te werken met een controversieel openbaar gebouw geselecteerd door DuPont in samenwerking met lokale instellingen.

De architecten dienen zonder vooroordelen of terughoudendheid een nieuwe façade te creëren voor de Pushkinsky-bioscoop, daarbij gebruikmakend van moderne architecturale oplossingen binnen het originele, historische kader van het gebouw.

De enige voorwaarde die de organisatoren stellen, is het gebruik van minstens één van de DuPont materialen, gaande van DuPont(TM) Corian® hightech bekledingsmateriaal voor het exterieur tot DuPont(TM) SentryGlas® en DuPont(TM) SentryGlas® Expressions(TM) tussenfolies voor structurele en decoratieve gelaagde beglazing, en van DuPont(TM) Tyvek® geavanceerde bouwfolies voor het inpakken van de constructie tot DuPont(TM) Alesta® architecturale coatings en DuPont(TM) Teflon® architecturale stoffen en oppervlaktebeschermingen voor decoratieve coatings.

Alle projecten worden geëvalueerd door een internationale jury: Andrey V. Bokov, hoofd van de Vereniging van Russische Architecten; Sergey A. Skuratov, architect 'Sergey Skuratov Architects'; Aleksey Uchitel, filmregisseur; Kerem Erginoðlu, architect 'Erginoðlu&Çalýþlar Architects'; Corrado Tibaldi, architect, DuPont Building Innovations; Matthias Hollwich, architect-winnaar CTF 2010; Marc Kushner, architect-winnaar CTF 2010.

Prijzen: 1e ­ 10 000 euro, 2e ­ 5000 euro, 3e ­ 3000 euro.

Meer informatie beschikbaar op www.changingtheface.com.

Over DuPont (www.dupont.com) DuPont, een op wetenschap gebaseerde producten- en dienstenonderneming opgericht in 1802, laat wetenschap werken door duurzame oplossingen te creëren die essentieel zijn voor een beter, veiliger en gezonder leven voor mensen waar dan ook. Met een aanwezigheid in meer dan 90 landen biedt DuPont een brede waaier van vernieuwende producten en diensten voor markten zoals landbouw en voeding, bouw, communicatie en transport.

Het DuPont ovale logo, DuPont(TM), The miracles of science(TM), Alesta®, Corian®, Expressions(TM), SentryGlas®, Teflon®, Tyvek® zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van E. I. du Pont de Nemours and Company of zijn afdelingen. Andere handelsmerken of geregistreerde handelsmerken vermeld in dit persbericht zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.