Gemeente Bronckhorst Openbare b en w besluitenlijst
Vergadering burgemeester en wethouders op 8 februari 2011 Het college bestaat uit: H.A.J. Aalderink, burgemeester A. Baars, wethouder Mevr. D. Mulderije, wethouder P. Seesing, wethouder Mevr. J. Steffens, wethouder P. v. Gog, secretaris O-01A openbare besluitenlijst vergadering b en w d.d.: 1 februari 2011 advies: vaststellen besluit: Conform vastgesteld.

O-02 A

ingekomen stukken Besluitenlijst college GS besluit: v.k.a.

O-03 A

uitnodigingen Verkiezingstour Achterhoek d.d. 28 febr. besluit: Burgemeester en mogelijk wethouders Mulderije en Steffens zullen college vertegenwoordigen.

B

Afscheid ds. Betty Neppelenbroek d.d. 27 febr. besluit: Wethouder Baars zal college vertegenwoordigen.

C

Dag van LTO Noord provincie Gelderland d.d. 25 febr. Besluit: Wethouders Mulderije en Baars zullen college vertegenwoordigen.

D

Bijeenkomsten Natura 2000 Besluit: Wethouder Mulderije zal college vertegenwoordigen in Deventer.

O-04 A

intergemeentelijke aangelegenheden PT Mobiliteit d.d. 2 febr. Besluit: v.k.a. Concept Raadsvoorstel Achterhoekagenda 2020 Besluit: Afdeling Ontwikkeling wordt verzocht raadsvoorstel voor te bereiden.

B

O-05

Raads- en cie-vergaderingen d.d.: 10 en 24 februari 2011


1

Besproken.

O-06

Rondvraag/onderlinge informatie uitwisseling - Wethouder Baars meldt reactie ProWonen op de nieuwe EU regels voor verhuur. - Agenda overleg Hengelo: college wil op basis van het convenant de verhouding DBO/College op de agenda en verzoekt de inhoudelijke agendapunten van een korte notitie m.b.t. de stand van zaken te maken. - Wethouder Seesing meldt overleg DBO Zelhem over initiatief voor toekomstvisie over de toekomst van de kern. E.e.a. in overleg met de V.K.K. - Wethouder Seesing meldt dat er een voorstel zal worden gemaakt over een pilot voor de kern Steenderen over een mogelijk andere rol voor het DBO, in aansluiting op het huidige project. - Wethouder Seesing meldt ontwikkelingen m.b.t. de financiering van de regiotaxi. - Wethouder Steffens meldt overleg met ProWonen en Sensire over ontmoetingsplekken voor ouderen. - Wethouder Steffens meldt positieve bijeenkomst in Drempt over accommodatie. - Wethouder Steffens meldt dat het project Steenderen geïntegreerd zal worden in het TBB.

O-07 DienstverLening

Onderwerp: Buitengebied 2010; Hazenhutweg 1 in Hengelo Advies: De raad voor te stellen het bestemmingsplan `Buitengebied 2010; Hazenhutweg 12 Hengelo' vast te stellen als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.1878.BP00943-VGO1 met bijbehorende regels en bijlagen Beslissing: Conform advies.

O-08

DienstverLening

onderwerp: Gedeeltelijke legalisering bijgebouwen aan de Mispelkampdijk 11 in Vorden advies: 1. geen medewerking te verlenen aan legalisering van de houten berging aan de Mispelkampdijk 11 in Vorden 2. in principe medewerking te verlenen aan de legalisering van de stenen berging aan de Mispelkampdijk 11 in Vorden met toepassing van art. 2.12 lid 1 sub a, sub 2 Wabo besluit: Conform advies. In overleg met aanvrager bezien of alternatieve oplossingen voor de containeropslag mogelijk zijn.

O-09 DienstverLening

onderwerp: Bijgebouw aan de Beekstraat 12 in Toldijk advies: de raad voor te stellen geen medewerking te verlenen aan het aanpassen van de bestemming van het bijgebouw aan de Beekstraat 12 in Toldijk naar "wonen"


2

besluit: Conform advies.

O-10 DienstverLening

onderwerp: Alternatieve invulling plan St. Jansstraat 52 in Keijenborg advies: in principe medewerking te verlenen aan het verzoek tot realisering van één vrijstaande woning besluit: Conform advies.

O-11

DienstverLening

Onderwerp: Bouwblokvergroting ZE weg 2 ­ 4 in Toldijk Advies: 1. medewerking te verlenen aan de vergroting van het agrarisch bouwperceel ZE-weg 2-4 in Toldijk tot een grootte van ca. 2,3 ha. Met een bestemmingsplanherziening 2. in het bestemmingsplan te regelen dat bebouwing tbv de intensieve veehouderij niet mag worden uitgebreid 3. de kosten door te berekenen aan de initiatiefnemer Beslissing: Conform advies.

O-12 DienstverLening

onderwerp: Verzoek persoonsgebonden ontheffing Ruurlowseweg 30 Z92 in Zelhem advies: het verzoek om een persoonsgebonden ontheffing op grond van art. 3.23 Wro voor het bewonen van een recreatiewoning op het perceel Ruurloseweg 30 Z92 in Zelhem te weigeren besluit: Conform advies.

O-13

DienstverLening

onderwerp: Verzoek van G.J. Halfman & zn boomkwekerij en tuinaanleg b.v. om medewerking aan omgevingsvergunning met afwijking van het bestemmingspan voor de bouw van een woning met garage aan de Schoolstraat te Hengelo advies: Principe-medewerking verlenen onder de voorwaarde van kostenvergoeding en van levering van ontbrekende gegevens besluit: Conform advies.


3

O-14 DienstverLening

onderwerp: beslissing op aanvraag planschadevergoeding bestemmingsplan `De Kwekerij' (Vordenseweg 34), Hengelo advies: met overneming van het deskundigenadvies het verzoek om vergoeding van planschade af te wijzen besluit: Conform advies.

O-15

DienstverLening

onderwerp: Functieverandering Wisselinkweg 1 ­ 3 in Zelhem advies: 1. in principe medewerking te verlenen aan een bestemmingsplanherziening voor de realisatie van 7 vrijstaande woningen ter plaatse van en rondom Wisselinkweg 1 ­ 3 in Zelhem onder de in dit voorstel genoemde voorwaarden 2. de principemedewerking van 10 febr. 2010 aan een bestemmingsplanherziening voor de realisatie van 8 woningen ter plaatse van en rondom Wisselinkweg 1 ­ 3 in Zelhem in te trekken 3. de exacte ruimtelijke invulling van de locatie nader te bepalen in overleg met de portefeuillehouder ruimtelijke ordening besluit: Aanhouden i.o.m. overleg portefeuillehouder.

O-16 OntwikkeLing

onderwerp: Herziening Wmo en Wwb advies: in te stemmen met het aangepaste raadsvoorstel inzake herziening Wmo en Wwb (zie bijl. 1) besluit: Conform advies.

O-17

Ontwikkeling / Beheer

onderwerp: Grondprijzenbrief 2011 uitwerking snippergroen advies: 1. de `Grondprijzenbrief 2011' gewijzigd vast te stellen; 2. de `Beleidsregels uitgifte openbaar groen' te actualiseren; 3. kennis te nemen van de evaluatie `Beleidsregels uitgifte openbaar groen'; 4. de raad de gewijzigde `Grondprijzenbrief 2011' en geactualiseerde `Beleidsregels uitgifte openbaar groen' ter kennisneming aan te bieden. besluit: Conform advies.


4

O-18 Ontwikkeling

onderwerp: Conclusie proef afsluiten Bronkhorst advies: 1. niet over te gaan tot het afsluiten van Bronkhorst op zon- en feestdagen; 2. te onderzoeken of een parkeerplaats aan de westzijde haalbaar is; 3. de gemeenteraad hierover via actieve informatieplicht te informeren. besluit: Conform advies. BSB zal n.a.v. de proef nog voorstellen aan het college voorleggen over verkeersmaatregelen in Bronkhorst. Deze zullen t.z.t. beoordeeld worden.

O-19 Beheer / Ontwikkeling

onderwerp: Ontmanteling Stichting Sport en Recreatie, renovatie / nieuwbouw kleedaccomodatie Zelos in Zelhem advies: De gemeenteraad voor te stellen, overeenkomstig optie 1, een krediet van 80.000 beschikbaar te stellen voor het realiseren van 4 semi permanente kleedruimtes ten behoeve van voetbalvereniging Zelos in Zelhem. besluit: Gezien de historie van dit dossier kiest het college ­ in afwijking van de optie in het advies ­ voor optie 3 van het voorstel: toekenning van het gevraagde bedrag, gecombineerd met directe privatisering.

O.20

Dienstverlening

onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan `Buitengebied 2009; Capellegoedweg 4A Olburgen' advies: De raad voor te stellen: o de ingebrachte zienswijze ongegrond te verklaren; o het bestemmingsplan `Buitengebied 2009; Cappellegoedweg 4A Olburgen (parkeervoorziening)' ongewijzigd vast te stellen als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.1878.BP00898-VG01 met bijbehorende regels en bijlagen. besluit: Aanhouden.

O-21 Dienstverlening

onderwerp: Principemedewerking bestemmingsplan fietspad N314 Baak-Zutphen advies: In principe medewerking te verlenen aan herziening van het bestemmingsplan om de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de Zutphen-Emmerikseweg en de Den Elterweg (N314 Baak-Zutphen) mogelijk te maken besluit:


5

Conform advies.

O-22 Dienstverlening

onderwerp: Verlenen omgevingsvergunning Steenderenseweg 25 in Hengelo advies: De omgevingsvergunning 201-2623-HZ_WABO `Steenderenseweg 25 Hengelo' te verlenen met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, sub 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) besluit: Conform advies.

O-23

Dienstverlening

onderwerp: Wagenloods Zelhemseweg 8 in Hummelo advies: In principe medewerking te verlenen aan herbouw van de wagenloods bij landgoed Breukinkheide aan de Zelhemseweg 8 in Hummelo door middel van af te wijken van het bestemmingsplan (art. 2.12, lid 1, onder a, sub 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht). besluit: Conform advies.

O-24 Dienstverlening

onderwerp: Beslissing op aanvraag planschadevergoeding bestemmingsplan `De Kwekerij' (Vordenseweg 32) in Hengelo advies: Met overneming van het deskundigenadvies het verzoek om vergoeding van planschade af te wijzen. besluit: Conform advies.

O-25

Dienstverlening

onderwerp: Beslissing op aanvraag planschadevergoeding bestemmingsplan `De Kwekerij' (Vordenseweg 24) in Hengelo advies: Met overneming van het deskundigenadvies een planschadevergoeding te te kennen van 6.700,- te vermeerderen met wettelijke rente vanaf datum aanvraag. besluit: Conform advies.

O-26

onderwerp: Beslissing op aanvraag planschadevergoeding bestemmingsplan `De


6

Dienstverlening

Kwekerij' (de Heurne 44) in Hengelo advies: Met overneming van het deskundigenadvies een planschadevergoeding te te kennen van 3.100,- te vermeerderen met wettelijke rente vanaf datum aanvraag. besluit: Conform advies.

Aldus vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 15 februari 2011. De heer H.A.J. Aalderink, burgemeester De heer P.C.M. v. Gog, secretaris


7

---- --