Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - dinsdag 8 februari 2011

Echtparen tevreden over trouwen in Amersfoort

'Je trouwdag is een onvergetelijke dag' is een gevleugelde uitspraak. Jaarlijks trouwen in Amersfoort ongeveer 600 paren en voor zo'n 90 paren wordt een partnerschap geregistreerd. Uit recent onderzoek blijkt dat het overgrote deel (95%) van de Amerfoortse echtparen tevreden is over de rol van de gemeente tijdens deze belangrijke gebeurtenis.

226 echtparen namen vorig jaar, van april tot oktober, deel aan een onderzoek naar de tevredenheid van echtparen over trouwen in Amersfoort. De stellen beantwoordden vragen over het voorgesprek, de ondertrouw, de plechtigheid, de locatie en de trouwambtenaar. Uit het onderzoek blijkt dat de meeste paren (95%) tevreden zijn. Ook blijkt dat paren die kiezen voor een uitgebreide ceremonie in het oude stadhuis of een zelf gekozen buitenlocatie tevredener zijn dan paren die voor een kleine plechtigheid in de trouwkamer van het stadhuis kiezen.

Aansluiten op wensen toekomstige bruidsparen
Naast veel leuke en positieve reacties waren er ook een aantal punten van kritiek. Onder andere over het administratieve karakter van de ondertrouw, de aangeboden informatiemap en de late planning van het voorgesprek (kort voor dag plechtigheid). Doel van het onderzoek is, waar nodig, de dienstverlening te verbeteren en beter te laten aansluiten op de wensen van toekomstige bruidsparen. 'Deze onderzoeksresultaten zijn een compliment aan onze medewerkers en trouwambtenaren en een stimulans om te blijven werken aan een goede dienstverlening: niet alleen aan bruidsparen maar aan alle inwoners die zich met een vraag of aanvraag melden bij het (digitale) loket, de balie of aan de telefoon via14033', aldus wethouder Van 't Erve, (portefeuilehouder dienstverlening).

Noot voor de redactie,