Persbericht

Vlaanderen investeert massaal in rockartiesten

Reeds 10 SonicAngel artiesten volledig gefinancierd via FanShares in 2011

12 van 13 artiesten kunnen muziekcarrière starten

Buitenland wenkt voor SonicAngel

3 nieuwe artiesten vandaag voorgesteld

Herselt, 8 februari 2011 - Vlaanderen valt voor het concept van SonicAngel om artiesten via FanShares te lanceren. Voor 10 Euro kan een fan een FanShare, een soort aandeel, nemen in de productie van een artiest. In ruil voor de tien euro krijgt de fan een download van het album, een aantal extra's en een deel van de winst.

Dankzij deze unieke 'fan funding-formule' hebben ondertussen reeds tien artiesten een vliegende start kunnen nemen in de muziek business.

Het innovatieve muzieklabel SonicAngel maakt gebruik van 'fan funding' om de albumopnamen, promotie en tour van een artiest te financieren. Door aandelen te kopen, kunnen fans investeren in hun favoriete artiest. In ruil daarvoor krijgen fans een aandeel in de winst van het album van deze artiest. Zo kregen fans van Tom Dice in november 2010 al maar liefst een rendement van 360% uitgekeerd door het enorme succes van zijn album Teardrops.

Nu het 'fan funding-concept' aansluiting vindt bij het grote publiek, kan SonicAngel in een veel groter tempo dan vooraf verwacht nieuwe talenten presenteren. Hierdoor wordt het aanbod muziekgenres via SonicAngel steeds breder. Momenteel hebben de volgende artiesten door 'fan funding' een muzikale carrière kunnen starten: Tom Dice (songwriter/ rock), Mastercab (electronic/ rock), Barefoot and the Shoes (blues/ rock), Alice Avery (pop/ rock), Bab (singer/ songwriter), Axeela (urban/ pop), Airis (country/ pop), Linaya (chanson), Radical G (electronica), June and The secret (electronica) en Claudia Guarraci (pop).

Vrijdag 4 februari lanceerde SonicAngel ook drie nieuwe artiesten: het Brugse Vienna (style), Rodwan, en de Zwitserse Artieste Miss Duckin' (electro). Het is nu mogelijk om te investeren in deze artiesten op http://www.sonicangel.com.

Op 2 maart lanceert SonicAngel ook zijn Amerikaanse platform. Dat gaat ook gepaard met een tour van Lords of Acid met in het voorprogramma Radical G (een Vlaamse SonicAngel electro artiest, ondertussen reeds totaal gefinancierd) door de Verenigde Staten. De tour gaat van start op 2 maart, ook de dag van lancering van het Amerikaanse platform, in de befaamde Nokia Theatre in Los Angeles. Daarna touren zij gedurende drie weken in een tour doorheen de ganse VS.

De Amerikaanse start lijkt alvast indruk te maken. SonicAngel werd ook uitverkozen als één van de 'global innovators' op het Technology & Media congress in Los Angeles, waar SonicAngel USA officieel zal voorgesteld worden.

"Het is fantastisch om te zien dat we sneller dan voorzien onze internationale ambities kunnen waar maken", stelt Bart Becks, die samen met Maurice Engelen SonicAngel startte. "Het succes van de tien artiesten bewijst dat er muziek zit in het model waarmee SonicAngel samen met de fans jong talent ondersteunt en kansen geeft. We kijken dan ook alweer uit naar nieuwe artiesten om te lanceren."