Gemeente De Wolden


Persbericht







Zuidwolde, 8 februari 2011



College stelt uitvoeringsprogramma Integrale Veiligheid vast


Dinsdag 1 februari heeft het college van Burgemeester en Wethouders van De Wolden het uitvoeringsprogramma Integrale Veiligheid 2011 vastgesteld. In dit uitvoeringsprogramma is beschreven welke activiteiten de gemeente in 2011 uitvoert op het gebied van Integrale Veiligheid. Daarnaast is een evaluatie opgenomen over het programma van 2010.

Voor 2011 ligt vanuit het veiligheidsbeleid het accent op het terugdringen van overlast in buurten. De gemeente gaat onderzoeken of buurtbemiddeling ingezet kan worden om overlast tussen buren te beperken. Daarnaast wordt gekeken of de inzet van handhaving in de openbare ruimte een bijdrage kan leveren. Verder neemt de gemeente de veiligheid bij evenementen, overlast veroorzaakt door jongeren en de gemeentelijke rampenbestrijding onder de loep.

Burgemeester Peter Snijders: "De Wolden is een veilige gemeente, inwoners waarderen de veiligheid in De Wolden met een 7,5 en geven aan dat het prettig wonen is in De Wolden. Toch kunnen ergernissen in de buurt leiden tot conflicten en verminderde leefbaarheid. Met de acties die we gaan uitvoeren in 2011 richten we ons op het behoud en versterken van een prettig woonklimaat en leefbaarheid in onze gemeente."

Het uitvoeringsprogramma vloeit voort uit de Kadernota Integrale Veiligheid 2010 - 2014 die donderdag 11 februari 2010 door de gemeenteraad is vastgesteld. In deze kadernota staan de doelen en kaders van het veiligheidsbeleid.