Provincie Overijssel

Persbericht

Zwolle, 8 februari 2011

Pieter van Veen waarnemend burgemeester Haaksbergen

Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld-Schouten heeft Pieter van Veen benoemd tot waarnemend burgemeester van Haaksbergen. De benoeming gaat in op 22 februari 2011.

Over Pieter van Veen
Pieter van Veen (63 jaar) is sinds 1987 werkzaam als burgemeester. Hij was burgemeester van Rozendaal, Eelde en Warnsveld. Hij was als waarnemer actief in de gemeenten Ruurlo, Aalten en Epe. In Overijssel was hij waarnemend burgemeester van Raalte (2006-2008) en Rijssen-Holten (2009-2010).

Aanleiding
De vacature van burgemeester in Haaksbergen (24.500 inwoners) ontstaat door het vertrek van burgemeester Loohuis naar de gemeente Hoogeveen. De commissaris van de Koningin heeft over de ontstane situatie overlegd met het gemeentebestuur van Haaksbergen. In dit overleg is besloten om voor de duur van de vacature een waarnemend burgemeester aan te stellen.

Hoe verder
De gemeenteraad gaat binnen afzienbare tijd van start met de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester. Eerst zal er een profiel van de nieuwe burgemeester van Haaksbergen worden gemaakt en vastgesteld door de raad. Daarna kan de commissaris van de Koningin de vacature openstellen.




Provincie Overijssel