Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Kazan duurste speelstad Europa League-deelnemers

Amsterdam, 8 februari - Van de Nederlandse eredivisieclubs die nog actief zijn in Europa, bezoekt FC Twente de duurste hotelstad. De landskampioen speelt op 17 februari in het Russische Kazan, waar de gemiddelde hotelprijs 100 euro bedraagt. Dat blijkt uit de Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com. Ajax neemt het in Brussel op tegen Anderlecht. Een hotelkamer in de Belgische hoofdstad kost gemiddeld 94 euro. Supporters van PSV betalen in het Noord-Franse Lille gemiddeld 80 euro voor een hotelkamer.

In financieel opzicht pakt de loting tot op heden ongelukkig uit voor de meereizende supporters van FC Twente. Zij moeten niet alleen veel verder reizen dan de supporters van Ajax en PSV, daarnaast is het in februari waarschijnlijk ook zeer koud in Kazan. Tijdens de eerste seizoenshelft zagen de Tukkers hun club ook al vertrekken naar steden met een hoge hotelprijs, waaronder Londen en Milaan.

Achtste finales
Als de Nederlandse clubs hun wedstrijden winnen en doordringen tot de achtste finales, zullen supporters van Ajax het diepst in de buidel tasten. De Amsterdammers spelen in dat geval tegen de winnaar van de duels tussen FC Basel en Spartak Moskou. Een hotelovernachting in Basel kost gemiddeld 112 euro. Met een gemiddelde hotelprijs van 150 euro behoort Moskou tot de duurste hotelsteden ter wereld.

Landskampioen FC Twente speelt bij winst tegen Young Boys uit het Zwitserse Bern (108 euro) of Zenit St. Petersburg (109 euro). PSV treft Glasgow Rangers (83 euro) of Sporting Lissabon (85 euro) en zal bij winst dus wederom in de voordeligste hotelstad spelen.

Eindstrijd in Dublin
De finale van de Europa League wordt op 18 mei gespeeld in Dublin. De gemiddelde hotelkamerprijs in de Ierse hoofdstad bedraagt 73 euro. De wedstrijd wordt gespeeld in de Dublin Arena aan de roemruchte Lansdowne Road.

Einde persbericht. Dinsdag 8 februari 2011. Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht