Provincie Noord-Brabant

Persbericht

8 februari 2011

Evaluatie bestuursakkoord 'Vertrouwen in Brabant'

Met resultaten en nieuw elan

Het werken met programma's in het kader van het bestuursakkoord 2007-2011 'Vertrouwen in Brabant' heeft geleid tot duidelijke, meetbare resultaten en een nieuw elan. Dat blijkt uit de evaluatie van het bestuursakkoord die Telos op verzoek van Gedeputeerde Staten heeft uitgevoerd. Het evaluatierapport werd vanmiddag door Hans Mommaas van Telos officieel aan Gedeputeerde Staten aangeboden.

Uit de evaluatie blijkt verder dat de voorgenomen resultaten in de meeste gevallen ook daadwerkelijk zijn geboekt en dat het werken met programma's en de rol van de provincie daarbinnen door de maatschappelijke partners van de provincie worden gewaardeerd. Een wetenschappelijke commissie die bij de evaluatie betrokken was, concludeert dat de provincie daarmee een belangrijke stap heeft gezet in de vernieuwing en actualisering van haar rol als middenbestuur en aan bestuurskracht gewonnen heeft.

Het werken met programma's was nieuw voor de provinciale organisatie en voor onze partners. De geboekte resultaten hebben hun waarde tijdens de huidige bestuursperiode maar ook voor de volgende periode.

Dat geldt ook voor de verbeterpunten in de evaluatie, zoals het aanbrengen van meer focus in de programma's en het beter borgen en delen van de kennis binnen de programma's. In de Agenda van Brabant is de focus duidelijker op een beperkt aantal thema's gelegd en intern in de organisatie wordt gewerkt aan beter kennismanagement.

Uit de evaluatie blijkt verder dat de zichtbaarheid van de provincie voor partners en professionals goed is, maar voor burgers en ondernemers onvoldoende. In de nieuwe visie van op communicatie van de provincie en in de uitwerking daarvan, is dat een belangrijk uitgangspunt.




Provincie Noord-Brabant