Gemeente Capelle a/d IJssel

Het college van burgemeester en wethouders vergadert elke week op dinsdag en bij een uitgebreide agenda op vrijdag. In het nieuws uit het college verschijnt een selectie van besluiten van het college. Op dinsdag 8 februari zijn de volgende besluiten genomen:

08-02-2011
Taken kindercollege vastgesteld
Het college van B&W heeft de taken van het Capelse kindercollege vastgesteld. Zo werd onder meer besloten dat de kinderburgemeester tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie samen met burgemeester Frank Koen de Capellenaren een gelukkig Nieuwjaar toewenst. Daarnaast is de kinderburgemeester aanwezig bij de intocht van Sinterklaas en tijdens dodenherdenking. De vier kinderwethouders krijgen geen ceremoniële taken. Zij overleggen vier keer per jaar met de kinderburgemeester over hoe hun gezamenlijke budget besteed wordt.

Voor 2011 is de 11 jarige Emma van Dijke als kinderburgemeester van Capelle aan den IJssel geïnstalleerd. Het idee dat zij voor komend jaar wil uitwerken is een verjaardagsdoos voor kinderen die het niet zo breed hebben thuis. Dit idee wordt nog verder uitgewerkt.

08-02-2011
Buurten met Uitzicht officieel van start
Het college gaat met Com·wonen een samenwerkingsovereenkomst aan voor het gezamenlijke project 'Buurten met Uitzicht'. Dit project is erop gericht het wonen en leven in een tweetal buurten beter te maken: De Hoeken en de Hoven/Wiekslag.

In de Hoeken en Hoven/Wiekslag wordt de komende jaren ingezet op wonen en voorzieningen, armoede en participatie en veilig opgroeien. Zo worden de buurten fysiek aangepakt met een goede leefomgeving, voorzieningen, ontwikkelingsmogelijkheden voor kinderen en jongeren en een sociaal netwerk in de wijk dat hulp biedt aan bewoners. De gemeente en Com·wonen kregen hiervoor subsidie van het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer.



Gemeente Capelle a/d IJssel