Politie Zeeland


---

0184-2011 Overlast in Koegorsstraat, Terneuzen
In de Koegorsstraat in Terneuzen zijn in de afgelopen twee weken drie 'bijna ongelukken' gebeurd.

In die weken zijn fietsers geraakt door spiegels van automobilisten of door auto's. Fietsers fietsen in die straat tijdelijk op de weg waar ook de automobilisten rijden en er staan geen strepen op de weg. Dit heeft te maken met de nieuwbouw die daar gerealiseerd wordt.

Ondanks het feit dat er een snelheidsbeperking geldt, houden niet alle automobilisten zich aan de ter plaatse aangeduide maximumsnelheid (30 of 60 km/u). Dit is gebleken bij snelheidscontroles die op die plaats zijn gehouden. Vorige week nog is er een rijbewijs ingevorderd van een automobilist uit Sas van Gent die 57 kilometer te hard reed (117 km/u waar 60 is toegestaan).

De Zeeuwse politie gaat daar regelmatig controleren omdat de veiligheid van fietsers in het geding komt op deze manier. Bij de incidenten van de afgelopen twee weken is niemand gewond geraakt.

0185-2011 Winkeldief aangehouden in Oost-Souburg
Een 44-jarige Oost-Souburger is vanmiddag rond 12.45 uur aangehouden door medewerkers van een supermarkt in Oost-Souburg.

De man had zich een pakje shag toegeeigend en wenste dit niet af te rekenen. De winkelmedewerkers dachten daar anders over en hebben de man overgedragen aan de politie.

De agenten hebben de man overgebracht naar het politiebureau en daar heeft hij een verklaring afgelegd. Met een boete op zak is hij huiswaarts gekeerd.

0186-2011 Rijbewijs van bromfietser ingevorderd, Ritthem
Agenten van Politie Zeeland hebben vanmiddag rond 12.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 17-jarige jongen uit de gemeente Goes.

De jongeman reed op zijn brommer over de Ritthemsestraat. Ter plaatse geldt een maximum toegestane snelheid van 80 km/u. Uiteraard is dat niet voor brommers het geval, zij mogen maximaal 40 km/u rijden daar.

Over ruim 600 meter is een meting gedaan door de agenten en zij kwamen uit op een gemiddelde snelheid van 86 km/u, na correctie 83 km/u. Dit betekent een overschrijding van 43 kilometer. Dientengevolge is het rijbewijs van de jongeman ingevorderd.