Politie Zeeland


---

0187-2011 Dief besteelt twee winkels, Middelburg
Een 22-jarige Middelburger is vanmiddag betrapt toen hij kleding uit een winkel aan de Lange Delft wilde wegnemen.

De verkoper van de kledingzaak hield de man aan en waarschuwde de politie. Agenten hebben de man meegenomen naar het politiebureau en een verklaring van hem opgenomen. Toen bleek dat de man ook nog kleding bij een winkel aan de Markt had gestolen.

Hij mocht met een boete op zak het bureau weer verlaten.

0188-2011 Dronken achter stuur, Middelburg
Omstreeks 18.15 uur op dinsdagavond is een 67-jarige man uit Uden betrapt op het rijden onder invloed.

Rond genoemd tijdstip kwam er een melding binnen van een andere weggebruiker die de man had zien rijden. Hij was, volgens de melder, aan het bumperkleven en reed slingerend over de weg. De melder had het idee dat de bestuurder gedronken had. Hij gaf het kenteken door en de lokatie van de betreffende auto en agenten van de Zeeuwse politie zijn op zoek gegaan naar de auto met zijn bestuurder.

Die troffen zij aan in de Naereboutstraat in Middelburg. De automobilist probeerde zijn auto in een parkeervak te zetten, maar dat lukte niet helemaal zoals het hoorde.

De agenten hebben de automobilist laten blazen en hieruit bleek dat hij teveel gedronken had. Ook al verklaarde de Udenaar dat hij maar twee glaasjes wijn had gedronken, het blaasapparaat wees uit dat hij bijna vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd.

Het rijbewijs van de man is ingevorderd.