Gemeente Grave

Start iDOP - Grave; bewoners praten mee over leefbaarheid

De gemeenteraad vindt de leefbaarheid in de stad, de wijken en de dorpen van groot belang. Ook wil de gemeenteraad de wijk- en dorpsraden betrekken bij projecten. Onder andere met het opstellen en uitvoeren van integrale Dorps Ontwikkelings Plannen (iDOPâs) gaat de gemeenteraad hieraan vorm geven.

Grave
Deze maand wordt gestart met het iDOP-Grave. Aan adviesbureau Kragten uit Den Bosch en Cho Consultants uit Wanroy is opdracht gegeven om te komen tot een iDOP met daarin bijzondere aandacht voor:
- Visie, wensen en ideeën inwoners/wijkraden voor de leefbaarheid van hun stad;

- Een huidig en toekomstig beeld van de kern Grave op basis van de sociale, culturele, economische, ecologische en ruimtelijke situatie;
- Inzicht in de problemen en verbeterpunten bij de leefbaarheid;
- Actieplan waarin prioriteiten, kosten en verantwoordelijkheden voor de komende 10 à 15 jaar wordt aangegeven.

Kerkdorpen
In de loop van dit jaar wordt ook gestart met het opstellen van het iDOP voor de kernen Velp, Escharen en Gassel.

Samen met u!
De betrokkenheid van bewoners en daadwerkelijke uitvoering van de plannen, dat zijn de kernwoorden van een iDOP. Communicatie is een belangrijk onderdeel in de totstandkoming ervan. De wijkraden of vertegenwoordigers van de wijken zullen deelnemen in een stuurgroep en alle bewoners (dus ook u) en belanghebbenden krijgen de mogelijkheid om hun inbreng te geven. Dat gebeurt via openbare bijeenkomsten. Over de data van deze bijeenkomsten ontvangt u binnenkort meer informatie.

Informatie
Meer weten over het iDOP - Grave? Dan kunt u contact opnemen met mevr. J. Jongenelen, cluster Welzijn en onderwijs (0486) 477 277.