Politie Rotterdam Rijnmond

Getuigenoproep gewelddadige inbraak Oudenhoorn

overig RRD

Datum publicatie: 08-02-2011 19:43

Een team van 20 rechercheurs onderzoekt de gewelddadige inbraak in een woning aan de Voorweg in Oudenhoorn. De politie heeft een aantal goederen aangetroffen en vermoedt dat de vrouwelijk dader deze heeft achtergelaten.

Gewelddadige inbraak
In de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 januari hoorde de 66-jarige vrouw geluiden in haar woning aan de Voorweg. Haar 84-jarige man sliep beneden omdat hij herstellende was van een zware operatie. Op het moment dat zij beneden ging kijken, betrapte zij een inbreekster. Zowel de vrouw als haar 84-jarige man werden neergestoken. De slachtoffers zijn zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De inbreekster liep tijdens een worsteling met de slachtoffers mogelijk ook verwondingen op. Zij heeft vermoedelijk een beige tas, hamer en een fiets achtergelaten toen zij na de worsteling vluchtte.

Belangrijke vragen
De recherche heeft een aantal belangrijke vragen en kan de hulp van het publiek gebruiken om de dader van dit misdrijf aan te houden. Ook heeft de politie inmiddels een uitgebreidere verklaring van de slachtoffers kunnen afnemen. Hierdoor is een uitgebreider signalement beschikbaar.

Signalement
Het signalement van de verdachte is als volgt:

- Blanke vrouw, met slank postuur, half lang haar tot op de schouders met allemaal kleine krulletjes en mogelijk wax/gel in het haar;
- Ze spreekt Nederlands, is rond de 20/25 jaar oud en zo'n 1.67 meter lang;

- Ze droeg vermoedelijk een legergroen jack tot aan de middel met een gladde stof;

- Haar schoenen hadden een witte zool met een rode neus en twee of drie rode strepen aan de zijkant. Ook had de schoen een rode streep bij de enkel. Het rood in de schoenen was `brandweerrood'.
- Ze was vermoedelijk in het bezit van een beige tas, 60 bij 25 cm groot. Een tas die zij na de inbraak en ernstige mishandeling in de woning heeft achtergelaten.

- Tijdens de worsteling die is ontstaan tussen de verdachte en het echtpaar, is de inbreekster vermoedelijk gewond geraakt.

Diverse goederen aangetroffen
De politie hoopt dat iemand de vrouw herkent in combinatie met de goederen die vermoedelijk door de vrouwelijke verdachte zijn achtergelaten (zie foto's)

- De fiets is grijs/paars. Het zadel van deze grote maat kinderfiets staat erg hoog.

- De zandhamer is een beetje geroest aan de kop en er lijkt een beetje groene verf op zitten.

- De tas is grijs/beige met een paarse binnenkant.

Overige vragen
Daarnaast wil de politie graag in contact komen met mensen die antwoord hebben op de volgende vragen:

- Wie heeft na maandag 24 januari een gewonde vrouw gezien die voldoet aan het opgegeven signalement van de inbreekster?
- Wie heeft in de nacht van 24 op 25 januari een vrouw met bebloede kleding gezien in of in de omgeving van Oudenhoorn?
- Wie heeft tussen 22.00 en 23.30 iemand in de omgeving van de woning gezien op de grijs/paarse fiets?

Het team heeft een speciaal telefoonnummer geopend voor tips die kunnen bijdragen aan het oplossen van dit misdrijf. Het telefoonnummer is: 0800-7444488. Anoniem tips doorgeven, kan ook via 0800-7000.