Cohen, Roemer en Sap ondertekenen manifest 'Samen sterk ..'

07/02/2011 16:08

ABVAKABO FNV

Wat? Job Cohen (PvdA), Emile Roemer (SP) en Jolande Sap (GroenLinks) ondertekenen manifest 'Samen sterk voor publiek werk'

Aanwezig? Job Cohen (PvdA), Emile Roemer (SP), Jolande Sap (GroenLinks) en Edith Snoey (voorzitter Abvakabo FNV)

Wanneer? Dinsdag 8 februari van 13.15 tot 13.45 uur

Waar? Perscentrum Nieuwspoort, Frits van der Poelzaal, Lange Poten 10 Den Haag

Cohen, Roemer en Sap ondertekenen manifest 'Samen sterk voor publiek werk'

Op dinsdag 8 februari om 13.30 uur ondertekenen de fractievoorzitters Job Cohen (PvdA), Emile Roemer (SP) en Jolande Sap (GroenLinks) het manifest 'Samen sterk voor publiek werk' in perscentrum Nieuwspoort te Den Haag. Met het manifest vraagt initiatiefnemer de SCO (de Samenwerkende Centrales van Overheidspersoneel) om respect en kwaliteit voor de publieke sector met de volgende vier uitgangspunten:

- Vrije onderhandelingen

- Marktconforme loonontwikkeling

- Reorganisaties zonder gedwongen ontslagen

- Geen bezuinigingen zonder vermindering van taken

Naast de drie fractievoorzitters worden werknemers in de publieke sector ook opgeroepen dit manifest te ondertekenen op www.publiekwerk.info. Abvakabo FNV-voorzitter Edith Snoey zal dit manifest op 17 februari tijdens een manifestatie op het Malieveld in Den Haag overhandigen aan een vertegenwoordiger van het Kabinet.

De toonzetting van het regeerakkoord en de uitgewerkte kabinetsplannen tonen weinig respect voor de werknemers bij overheids- en onderwijsinstanties. Ook de kwaliteit van de publieke dienstverlening staat onder druk. De gevolgen van de bezuinigingen raken iedereen: hoe is de kwaliteit van ons onderwijs als we het met minder leerkrachten moeten doen? Hoe vaak wordt ons huisvuil straks opgehaald? En komt de brandweer nog wel op tijd?

De geplande bezuinigingen raken direct de kwaliteit van de publieke dienstverlening. Ruim 80% van de ambtenaren doet immers uitvoerend werk en daarmee zijn ze onmisbaar voor onze maatschappij.

Programma

13.15 - 13.30 Inloop

13.30 - 13.45 Korte toelichting op het manifest 'samen sterk voor publiek werk' door

Edith Snoey (voorzitter Abvakabo FNV) gevolgd door ondertekening

manifest door Job Cohen (PvdA), Emile Roemer (SP), Jolande Sap

(GroenLinks).

13.45 Einde

http://www.publiekwerk.info