Stichting Bouw Research


26 januari 2011

SBR en BRIS krijgen nieuwe buren!

SBR, BRIS en STABU delen dit jaar een stand tijdens de Bouwbeurs, van 7 t/m 12 februari. "We gaan intensiever samenwerken, zodat we onze klanten nog betere producten en diensten kunnen aanbieden. Een van de eerste concrete uitwerkingsideeën is het delen van een stand op de Bouwbeurs", legt Jack de Leeuw (SBR) uit.

Maarten van Hezik (STABU) vult aan: "We willen werken aan geïntegreerde informatie in het belang van onze klanten. Zij hebben hier behoefte aan, want bouwen is immers steeds complexer." Ed den Dekker (BRIS): "Door de toegenomen mogelijkheden van digitalisering kunnen we onze producten en diensten steeds beter koppelen en zelfs integreren."

U vindt de stand van BRIS, SBR en STABU in hal 10, standnummer A002.

SBR

SBR organiseert tijdens de beurs vier verschillende bijeenkomsten op woensdag 9 februari. Deze bijeenkomsten vinden plaats in de Media arena en u kunt hier gratis aan deelnemen. Hieronder vindt u meer informatie over deze bijeenkomsten.

De Vergunningversneller
Maak in onze stand kennis met deze slimme online webapplicatie, waarmee u samen met anderen heel gemakkelijk het aanvragen van een omgevingsvergunning voorbereidt.

Het Verbouwkompas, voor een verbouwing met kwaliteit! Kom naar deze middagsessie en bekijk de vele mogelijkheden die het Verbouwkompas biedt: een gratis online instrument waarmee u stap voor stap de tien populairste verbouwingen uitwerkt of wettelijk beoordeelt.

Beter presteren? Hoe dan? Ik moet al zoveel!
Ontdek in deze korte workshop welke ?nieuwe? aanpak u het meeste aanspreekt om uw eigen bedrijfsvoering en ketenprocessen te verbeteren. Is het Lean Bouwen, MVO? of toch klantgericht bouwen?

Leer renovaties en onderhoud optimaal te managen Vastgoedbeheerders en onderhoudsbedrijven werken steeds vaker volgens het principe van Prestatiegericht Samenwerken. Een nieuwe, intelligente ketenaanpak die aantoonbaar in de praktijk leidt tot meer efficiency, lagere proceskosten, kortere doorlooptijden, grotere tevredenheid bij opdrachtgevers en bewoners en lagere directe kosten. Tijdens onze bijeenkomst krijgt u een inkijkje in deze werkwijze en hoort u van een opdrachtgever en opdrachtnemer hoe zij werken met deze aanpak. Tevens geven wij u inzicht in de laatste ontwikkelingen op het terrein van het meetbaar maken van de gewenste en aangetroffen kwaliteit van bouw- en installatiedelen. PGS: prestaties verbeteren, kosten verlagen

Bouwbreed Informatiesysteem STABU

Als leverancier van het nationale standaardbesteksysteem voor de woning- en utiliteitsbouw, bouwt STABU door aan het nationale Bouwbreed Informatiesysteem. In alle fasen van het bouwproces is specifieke kennis nodig. Standaarden moeten beschikbaar zijn om informatie over het project vast te leggen met behulp van de computer, en uit te wisselen met de betrokken partners.

De STABU-standaard betreffende werksoorten wordt al bouwbreed toegepast. De STABU-standaard betreffende elementen is nu beschikbaar op internet. De STABU-standaard voor ontwerpen, gebouwen en ruimten zal medio dit jaar beschikbaar komen. Deze drie standaarden dekken samen de complete informatiebehoefte vanaf ruimtelijke ordening, programma van eisen, voorlopig ontwerp, definitief ontwerp, bestek, aanbesteding, planning, calculatie, uitvoering tot en met facility management en sloop op basis van ?cradle-to-cradle?.

Het Bouwbreed Informatiesysteem wordt voorzien van alle relevante informatie betreffende wet- en regelgeving, contracten, productinformatie, technische documenten enz. Dit Bouwbrede Informatiesysteem is een samenwerking tussen STABU en de relevante informatieleveranciers als NEN, SBK, KOMO, ISSO, CurNet, SBR, BRIS, NBD en nog vele anderen.Het unieke systeem wordt op het internet toegankelijk gemaakt en zal tijdens deze Bouwbeurs gedemonstreerd worden.

BRIS

Tijdens de beurs demonstreert BRIS de producten BRISwarenhuis, BRISbrando,en BRIStoets. Een nieuwe ontwikkeling daarbij is dat gebruikers van deze producten in 2011 kunnen gaan werken met een persoonlijk gebruikersprofiel. Via een eigen startpagina krijgen zij de beschikking over een aantal handige faciliteiten, zoals een community waar kennis kan worden gedeeld en forumdiscussies op het gebied van bouwregelgeving kunnen worden gevolgd of gestart. Een voorproefje hiervan toont BRIS u voor het eerst op de Bouwbeurs!

BRIStoets: doorlopende demonstraties
Recent is het programma BRIStoets verschenen. Een nieuw programma waarmee bouwplannen gestructureerd, efficiënt en transparant kunnen worden getoetst aan de eisen van het Bouwbesluit. BRIStoets is de opvolger van het toetsprotocol CKB-online. Geef de kwaliteit van het toetsingsproces een nieuwe impuls en maak kennis met dit effectieve toetsprogramma. BRIS presenteert het programma dagelijks in de stand. Kom langs en overtuig u zelf!

BRISbrando: uitgebreid met nieuwe rapportage
Met BRISbrando berekent u de brandveiligheid van een gebouw aan de WBDBO-eis. Het programma is recent gebruiksvriendelijker gemaakt en heeft een nieuwe rapportagemodule gekregen. Door bijvoorbeeld camera?s in een grondvlak te plaatsen is het mogelijk een gebouw in 3D vanuit verschillende standpunten te tonen. De nieuwe aanpassingen besparen tijd en verbeteren de communicatie.

BRISser van het jaar
De `BRISser van het jaar' is een door BRIS ingestelde klantenprijs voor actieve gebruikers van BRIS-producten. Een vakkundige jury kiest op basis van heldere criteria elke maand de `BRISser van de maand', die automatisch meedingt naar de titel BRISser van het jaar.

Word WIZER en maak kans op een iPad

Parallel aan de Bouwbeurs vindt de Beurs Bouw en ICT plaats. Wizer is daar aanwezig met een infopoint. Wizer is online zoekmachine en kennisplatform ineen. Naast diverse andere kennisorganisaties, zijn ook STABU, SBR als BRIS aangesloten bij dit nieuwe platform. Op 9 februari organiseert Wizer een interactieve bijeenkomst waarin we van u als beursbezoeker willen horen hoe het nieuwe kennismaken er uit moet zien. Doe mee en maak kans op een iPod Touch, iPad of een iPod shuffle.

Datum: 9 februari 2011
Tijdstip: 14.00 - 17.00 uur
Locatie: Julianazaal 1

U vindt het Wizer infopoint op het netwerkterras standnummer 05.C018 Of bezoek de website: http://www.wizer.nl