Gemeente Het Bildt


Uitnodiging voor inspraak "Pilot Westhoek"

28-01-2011 11:08

Bij de inspraak van het Gemeentelijk verkeer en vervoerplan (GVVP) hebben bewoners van de Oude- en Nieuwebildtdijk aangegeven dat er veel ter hard wordt gereden op deze wegen. Ook de agrariërs melden problemen over het parkeren en passeren.

De gemeente het Bildt heeft voor deze klachten een speciaal project in het GVVP opgenomen: Pilot Westhoek. In nauw overleg met de bewoners zal worden gezocht naar passende oplossingen en een geloofwaardig snelheidsregime.

Inloopavond
De gemeente het Bildt nodigt u uit op 9 februari van 19:30 tot 21:00 uur voor een inloopavond in het gemeentehuis te St.-Annaparochie. Tijdens de inloopavond zal samen met de bewoners naar passende oplossingen worden gezocht. Behalve de bewoners van de Westhoek zijn ook andere dijksbewoners natuurlijk van harte welkom! Daarnaast kunt u onder andere de conceptplannen beoordelen en uw mening daarover geven.

Vorig jaar zijn al een aantal uitgangspunten bepaald met een vertegenwoordiging van bewoners, agrariërs, streekbelang, politie, provincie en gemeente. Bij deze uitgangspunten is duidelijk rekening gehouden met het budget en de kenmerken van de dijk. Deze zijn: smal, recht en open karakter, huisjes vlak bij de rijbaan, vracht- en landbouwverkeer.

Reacties op verkeersplan
Eventuele opmerkingen kunt u op die avond aan de behandelend ambtenaar doorgeven of mailen naar: j.linting@hetbildt.nl. Let op: reacties moeten binnen zijn voor 14 februari 8:00 uur. Reacties die later binnenkomen worden niet meer meegenomen.
Afhankelijk van de inbreng zal het verdere tijdspad naar de uitvoering worden uitgezet.

---