Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Burgemeester stuurt buurtcoaches op pad

Woensdagavond 9 februari start in Driebergen-Rijsenburg het Buurtcoachproject.

Burgemeester Frits Naafs verricht woensdagavond 9 februari om 20.00 uur de aftrap voor het Buurtcoachproject. Dit gebeurt in het Wijkkantoor, Groenhoek 73 in Driebergen-Rijsenburg.

Buurtcoaches gaan vanuit het wijkkantoor op de Groenhoek regelmatig een avond de straat op. Een buurtcoach is een vrijwilliger die samen met een andere buurtcoach regelmatig 's avonds een ronde houdt door de buurt. Op deze manier houden zij een oogje in het zeil. Ook onderhouden ze contact met de jongeren en bieden ze begeleiding en ondersteuning. Dit kan zijn op het gebied van onderwijs, de arbeidsmarkt en hulpverlening. Het doel van het project is het vergroten van de leefbaarheid in de wijk.

De stichting Buurtcoaches Utrechtse Heuvelrug is opgericht om dit project aan te sturen. De stichting heeft regelmatig contact met de partijen die betrokken zijn bij het project.

Het Buurtcoachproject is een initiatief van de stichting Annasr, woningcorporatie Heuvelrug Wonen, gemeente Utrechtse Heuvelrug, politie Utrecht district Heuvelrug en het Jongerenwerk van Welnúh.