Gemeente Zwijndrecht

In debat met wethouders tijdens Wijkinformatiemarkt op 9 februari 2011

In debat met wethouders tijdens Wijkinformatiemarkt

image De Wijkinformatiemarkt vindt op woensdag 9 februari 2011 van 17.00 uur tot 22.00 uur plaats in Festino, aan het Norderstedtplein 10. Een bijzonder onderdeel van de avond zijn de debatten met wethouders. Grijp uw kans om uw ideeën en kanttekeningen rechtstreeks met de bestuurders van onze gemeente te delen!

Onder het motto `Wat gebeurt er in mijn wijk' presenteren verschillende organisaties per wijk en voor het dorp Heerjansdam de activiteiten en projecten die in 2011 op stapel staan. Vertegenwoordigers van de politie, corporaties Trivire en Woonkracht 10 (voorheen Forta), welzijnsinstelling Diverz, de gemeente en natuurlijk de wijkplatforms en de dorpsraad staan u graag te woord. Uw kinderen kunt u gewoon meenemen: in entertainment is voorzien.

In gesprek met burgemeester en wethouders

Het voltallige college van burgemeester en wethouders is tijdens de Wijkinformatiemarkt aanwezig. U kunt met hen in gesprek gaan over de onderwerpen waarvoor zij de eerstverantwoordelijke gemeentebestuurder zijn. Die mogelijkheid is er doorlopend, maar het programma voorziet ook in een aantal korte centrale debatten met elk van de vier wethouders. Tijdens de debatten spreken we over thema's die te maken hebben met wijkgericht werken maar die niet alleen voor een bepaalde wijk gevolgen hebben. We willen dat elke wijk leefbaar is en goede voorzieningen heeft. Besturen is keuzes maken. Zeker in een tijd waarin bezuinigen noodzakelijk is, kan dat pijn doen. In de debatten worden de dilemma's voor de bestuurders zichtbaar.

Debatten

We beginnen elk van de vier debatten met een stelling. De wethouder mag daar als eerste op reageren. Daarna volgt een gedachtenwisseling met de aanwezigen in de zaal. De debatten staan onder leiding van Germine Heuvel, directeur van welzijnsinstelling Diverz. Zij wordt bijgestaan door burgemeester Antoin Scholten. U kunt de burgemeester overigens ook de gehele avond persoonlijk aanspreken. Hij zal tussen de debatten door bezoekers en medewerkers van de markt interviewen.

Thema's

Wethouder Aaike Kamsteeg bijt het spits af. Met hem kunt u in debat over de verhoging van de woonkwaliteit in Zwijndrecht door het verminderen van het aantal sociale woningen. Of heeft dat niets met elkaar te maken? De wethouder hoopt op een stevige discussie.

Wethouder Miranda de Vries beheert de portefeuille jeugd en onderwijs. Jeugd wordt vaak beschouwd als lastig en problematisch. Heeft investeren in jeugd, onderwijs en opvoedondersteuning iets te maken met jongerenoverlast? De wethouder gaat er graag over in discussie met u.

Wethouder Henk Mirck moet zorgen voor een schone openbare ruimte. Openbaar betekent: van ons allemaal. Hoever reikt de verantwoordelijkheid van de gemeente en waar begint de eigen verantwoordelijkheid van ons allemaal? De wethouder én u hebben daar vast een mening over.

Tot slot is het de beurt aan wethouder Elbert Vissers. Hij is niet alleen de eerstverantwoordelijke voor het wijkgericht werken maar heeft ook het voorzieningen- en accommodatiebeleid in zijn portefeuille. Moet elke wijk hetzelfde voorzieningenpakket met een eigen wijkcentrum hebben? Welke factoren bepalen de keuzes hierin? De wethouder kijkt uit naar de argumenten voor en tegen.

Tijdschema

Wilt u er zeker van zijn dat u op het goede tijdstip bij Festino binnen bent? noteer dan alvast de aanvangstijden van de debatten:
* 19.00 uur: Aaike Kamsteeg

* 19.45 uur: Miranda de Vries

* 20.30 uur: Henk Mirck

* 21.15 uur: Elbert Vissers

*

* Samenwerken aan jullie wijk!