Gemeente Baarn

Informatieavond over resultaten Woningmarktonderzoek

9 februari in het gemeentehuisDe gemeente Baarn zal dit jaar de Visie Wonen actualiseren. Ter voorbereiding daarop is er een Woningmarktonderzoek uitgevoerd om inzicht te krijgen in de woningbouwbehoefte van de gemeente. Het onderzoek en de uitkomsten worden toegelicht aan de gemeenteraad en geïnteresseerde inwoners op woensdagavond 9 februari vanaf 20.00 uur in het gemeentehuis van Baarn (ingang Laanstraat 1). Iedereen is hierbij van harte welkom.

De informatieavond maakt onderdeel uit van de fase âinformatie aan de raadâ binnen het nieuwe vergadermodel van de gemeenteraad. Men kan als inwoner die avond dus ook meepraten met de raadsleden over de resultaten van het Woningmarktonderzoek.

Voor het Woningmarktonderzoek hebben 935 willekeurig gekozen inwoners van Baarn een enquête ingevuld. Ook de woningcorporaties Eemland Wonen en Gooi & Omstreken hebben een bijdrage geleverd. Onderzocht is hoe de (doel)groepen op de woningmarkt zich ontwikkelen, hoe de samenstelling van de Baarnse woningmarkt er uit ziet, hoe de woningmarkt functioneert en welke ontwikkelingen er zijn. Tenslotte is er gekeken naar wat de verschillende analyseresultaten betekenen voor de woningbouwprogrammering en het te voeren beleid.

Het Woningmarktonderzoek is tot stand gekomen in samenwerking met adviesbureau Companen. De heer Klouwen, adviseur en directeur bij Companen, zal woensdagavond 9 februari de toelichting verzorgen.