Gemeente Coevorden

Inloopavond ontwerpplan Arboretum Dalen

donderdag 3 februari 2011

De werkgroep Arboretum Dalen houdt op woensdag 9 februari 2011 van 19.00 tot 21.00 uur een inloopavond in `De Weme', Hoofdstraat 24 in Dalen. De inloopavond is voor iedereen die geĂŻnteresseerd is in het voorlopige ontwerpplan voor het park (Arboretum) aan de Reindersdijk / Burg. Bouwmeesterstraat.

De werkgroep bestaat uit leden van Buitengewoon Platteland Deelgebiedscommissie 4, Dorpsbelangen Dalen, Ondernemersvereniging Dalen en Jeugdsoos Welzijn 2000. De werkgroep wil het Arboretum opknappen en bekendheid geven. Ze hebben inmiddels diverse tuinen en parken bezocht in de provincies Overijssel en Groningen.

Educatieve en culturele invulling
Het idee is om het Arboretum (een park bestaande uit verschillende boomsoorten) een meer educatieve en culturele invulling te geven. Dit om het park voor jong en oud zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Tijdens de inloopavond kunnen vragen worden gesteld aan de werkgroepleden, bezoekers kunnen op formulieren op- en aanmerkingen kwijt en aan de bezoekers wordt gevraagd mee te denken over een toepasselijke naam. Voor de origineelste naam ligt een verrassing klaar.