Gemeente Zwijndrecht

Wat is uw mening?

Woensdag 9 februari vindt tussen 17.00 uur en 22.00 uur de Wijkinformatiemarkt plaats in Festino, aan het Norderstedtplein 10! Burgemeester en wethouders gaan graag in gesprek met bezoekers. Dit kan zowel een persoonlijke gesprek zijn of via de georganiseerde debatten.

Waar gaan de debatten over?

Elke wethouder legt een stelling neer waarover hij of zij met u in debat wil gaan. De wethouder zal eerst zelf een reactie geven op de stelling. Daarna volgt een gedachtenwisseling met de aanwezigen in de zaal. De debatten staan onder leiding van Germine Heuvel, directeur van welzijnsinstelling Diverz, bijgestaan door burgemeester Antoin Scholten.

Het programma voor de debatten ziet er als volgt uit:

Stelling: Door teveel sociale woningbouw heeft Zwijndrecht te weinig woonkwaliteit

Aanvang debat: 19.00 uur

Wethouder Aaike Kamsteeg: "Ik hoop op een stevige discussie over de vraag: leidt vermindering van het aantal sociale woningen tot een hogere woonkwaliteit in Zwijndrecht?"

Stelling: Overlastgevende jeugd wordt niet geboren maar ontstaat

Aanvang debat: 19.45 uur

Wethouder Miranda de Vries: "Jeugd wordt vaak beschouwd als lastig en problematisch. Heeft investeren in jeugd, onderwijs en opvoedondersteuning iets te maken met jongerenoverlast?"

Stelling: Een schone buitenruimte is de eigen verantwoordelijkheid van de burger

Aanvang debat: 20.30 uur

Wethouder Henk Mirck: "De openbare ruimte behoort tot mijn portefeuille. Openbaar betekent: van ons allemaal. Hoever reikt de verantwoordelijkheid van de gemeente en waar begint de eigen verantwoordelijkheid van ons allemaal?"

Stelling: Elke wijk heeft zijn eigen wijkcentrum nodig

Aanvang debat: 21.15 uur

Wethouder Elbert Vissers: "Moet elke wijk hetzelfde voorzieningenpakket met een eigen wijkcentrum hebben? Welke argumenten pleiten voor de stelling en welke argumenten zijn hier tegenin te brengen?"

Vrij rondlopen op de markt

Op de Wijkinformatiemarkt kunt u tussen 17.00 uur en 22.00 uur vrij rondlopen en kennis nemen van projecten en activiteiten in de wijken van Zwijndrecht en het dorp Heerjansdam. Tussen de debatten door interviewt burgemeester Scholten de bezoekers en medewerkers op de markt.