SGP


Rondetafelgesprek over leefvormneutraler belastingstelsel

De staatssecretaris van Financiën heeft de Kamer toegezegd dat hij uiterlijk 1 april 2011 een Startnotitie naar de Kamer stuurt, waarin hij de mogelijkheden beschrijft om te komen tot een vereenvoudiging van het belastingstelsel. In afwachting van deze notitie heeft de Kamer op initiatief van Elbert Dijkgraaf (SGP) besloten een rondetafelgesprek te organiseren met deskundigen over een leefvormneutraler belastingstelsel. Wouter Koolmees (D66) en Pieter Omtzigt (CDA) hebben zich bij dit initiatief aangesloten.

Het doel van het rondetafelgesprek over leefvormneutraler belastingstelsel is:

1. Inzicht te krijgen in de instrumenten in de fiscaliteit en de kindregelingen die de ongelijke (fiscale) behandeling van de verschillende leefvormen veroorzaken.

2. Inzicht te krijgen in de doelstellingen van de verschillende instrumenten, inclusief de effectiviteit daarvan voor het bereiken van het daarmee beoogde doel.

3. Inzicht te krijgen in de mogelijkheden hoe de belastingheffing per leefvorm gelijker ingericht kan worden, zonder dat dit teveel ten koste gaat van de arbeidsparticipatie en rekening houdend met de noodzakelijke kosten van huishoudens.

Zie