Gemeente Vlaardingen


Kunst op het Veerplein

09-02-2011 |

Rotaryclub Vlaardingen 80 heeft de inwoners van Vlaardingen een kunstwerk aangeboden met daarop informatie over de symbolen die zijn verwerkt in de terrazzotegels van het Veerplein. Donderdag 3 februari onthulde wethouder Vera Kalf-Müller samen met de voorzitter van Rotary Vlaardingen 80, Natascha Vons-van Santen het kunstwerk aan de rode zijmuur van lunchroom Ka & de Bolle.

wethouder kalf onthult het kunstwerk

Het is een kunstwerk van Wilma Kuil, Jelle en Hans Treurniet en Giulio Tomaello in de vorm van een informatiepaneel met de uitleg van de objecten op de terrastegels van het Veerplein. Deze voorstellingen laten de geschiedenis van het Veerplein in Vlaardingen zien. Er zijn afdrukken van het bord in de vorm van een placemat beschikbaar. Die worden als onderlegger gebruikt bij Ka & de Bolle en Hazenberg. In de bibliotheek, bij boekhandel Plantage-Pontier en de VVV liggen ze klaar voor Vlaardingers en andere belangstellenden.

Het nieuwe Veerplein
De herinrichting van het Veerplein is een eerste zichtbare stap in de vitalisering van de binnenstad. Het nieuwe Veerplein ligt in het hart van het kernwinkelgebied en is een centrale ontmoetingsplek in de binnenstad van Vlaardingen. Op woensdagen en zaterdagen is er markt op het plein en het hele jaar door worden er evenementen georganiseerd.

Zie ook

Gerelateerde informatie


* Vitalisering binnenstad

* Veerplein: Nieuw Vlaardings Tapijt

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000