Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Bijdrage Provincie restauratie Rolduc
Voor de restauratie van onderdelen van het Bisschoppelijk Centrum Rolduc in Kerkrade stelt de Provincie Limburg een subsidie van 220.000,00 beschikbaar.

De restauratie heeft betrekking op het abdijgebouw, de aula Major en de bij het complex behorende vijvers. Het abdijgebouw is een samenstelsel van bouwdelen met te midden daarvan de abdijkerk. De oudste delen zijn terug te voeren naar de twaalfde eeuw.

Van recentere datum is de aula Major. Dit theater is ontworpen in 1936 door de architect Joseph Cuypers, zoon van de Roermondse architect Pierre Cuypers. De nu geplande werkzaamheden maken deel uit van de zogeheten instandhoudingplannen die voor de genoemde onderdelen voor de komende zes jaar zijn opgesteld. De totale kosten van de restauratie bedragen bijna twee miljoen euro.

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed stelt een subsidie van 550.000,00 beschikbaar. De gemeente Kerkrade en de Provincie Limburg stellen elk 220.000 subsidie beschikbaar.

Rolduc is eigendom van het bisdom Roermond. Er is onder andere een priesteropleiding, een gymnasium, een conferentieoord en hotel in gevestigd.

9-2-2011 08:37