Gemeente Edam-Volendam

Publiciteit brandweerfunctionaris Cees Bont

Na een periode van mediastilte van de zijde van de gemeente wil het college van B&W kort reageren op de berichtgeving in de media over brandweerfunctionaris Cees Bont.

Gelet op de berichtgeving van derden is de heer Bont schriftelijk uitgenodigd voor een gesprek om hem persoonlijk in de gelegenheid te stellen zijn verhaal te doen. Zeer onlangs heeft dit gesprek plaatsgevonden. Over de inhoud hiervan wordt in verband met de privacy niet naar buiten getreden. Ons is niet gebleken dat de stichting gemachtigd is om namens de heer Bont te schrijven. De heer Bont heeft de stichting verzocht af te willen zien van verdere publicitaire activiteiten.

De methode van stapelen van suggestie op suggestie, zoals door de stichting en door een inmiddels op gang gekomen "tegenbeweging" in publicaties is gedaan, wordt door ons met klem afgewezen. Het gemeentebestuur betreurt het dat bestuurders en medewerkers van de gemeente en anderen persoonlijk worden belasterd in publicaties. Het bij herhaling blijven publiceren op deze wijze schaadt de belangen van alle betrokkenen, inclusief die van de heer Bont.

Het gemeentebestuur roept een ieder op de oproep van de heer Bont te respecteren om verdere publicaties en acties achterwege te laten, ter voorkoming van het beschadigen van personen.

Tenslotte wordt nog het volgende opgemerkt. Het door gemelde stichting aan de gemeenteraad toegezonden rapport 'Afgebrand' is in het presidium van de gemeenteraad aan de orde gesteld. Het presidium heeft negatief geadviseerd over het verzoek om een onderzoek in te stellen en adviseert het college van B&W tot afhandeling over te gaan, omdat het een individuele arbeidsrechtelijke aangelegenheid betreft.