Politie Gelderland-Midden

Overvallenteam pakt 10e verdachte op

Publicatiedatum: 9-2-2011 10:08:42

ARNHEM/GARDEREN - Rechercheurs van het regionale overvallenteam in Gelderland-Midden hebben gisterochtend, dinsdag 8 februari, weer een verdachte opgepakt. Het gaat om een 28-jarige inwoner van Heerenveen, die verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij een poging tot overval op een woning aan de Speulderweg in Garderen in juni vorig jaar. Het is nu de tiende verdachte die door het overvallenteam is ingerekend.

Op woensdag 23 juni drong een gewapende man de woning annex bedrijf binnen van een 56-jarige Garderenaar waarna hij het slachtoffer zou hebben bedreigd met een vuurwapen of iets wat daarop leek. De man had daarbij kennelijk geprobeerd geld buit te maken maar doordat het slachtoffer zich verzette sloeg de man na een schermutseling met het slachtoffer op de vlucht zonder buit.

Opsporing Verzocht
In een uitzending van Opsporing Verzocht werd op 20 juli aandacht gevraagd voor deze zaak maar dat leverde toen geen bruikbare tips op. Ook een Burgernetactie bleef zonder resultaat. Na uitgebreid technisch en tactisch onderzoek kwam de Heerenvener als verdachte in beeld. De man werd dinsdagochtend in zijn woonplaats aangehouden en is in verzekering gesteld.
(069017-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---