Politie Hollands Midden

Gouda - Zoektocht naar inbrekers met helikopter

Gouda, 09-02-2011 o Agenten van het politieteam Gouda zijn na een melding van inbraak in een flatwoning aan de Eendrachtsweg met spoed ter plaatse gegaan. De bewoonster was dinsdagavond 8 februari rond 22.10 uur thuis, op het moment dat twee jongens bij haar probeerden in te breken. Ze belde direct de politie.

Agenten die aankwamen rijden, zagen nog net twee jongens wegrennen en zette de achtervolging in. Een van de verdachten rende over de Goejanverwelledijk in de richting van Haastrecht en verdween uit het zicht. Hij was waarschijnlijk de weilanden ingerend om zich te verschuilen. De hulp van de politiehelikopter werd ingeroepen om vanuit de lucht ondersteuning te geven bij het zoeken. De helikopter kan binnen korte tijd een groot gebied doorzoeken en kan daarbij gebruik maken van warmtescan en zoeklicht. Omringende vluchtwegen werden afgezet door de politie.

Op zoek naar tweede verdachte Rond 23.00 uur werd de verdachte in het weiland door een agent gezien en kon hij worden aangehouden. Hij had een nat pak, hij had zich mogelijk proberen te verstoppen in een sloot en was onderkoeld geraakt. De 17-jarige Gouwenaar is overgebracht naar het politiebuerau en nagekeken door het ambulancepersoneel De tweede verdachte is weten te ontkomen. Inwoners van Gouda die deze avond de tweede mogelijk hebben zien wegrennen, worden gevraagd contact op te nemen met de politie op 0900-8844.