Politie Hollands Midden

Katwijk - Woninginbraken in gemeente Katwijk

Katwijk, 09-02-2011 o In de periode tussen woensdag 2 februari en zondag 6 februari is er in de gemeente Katwijk vier keer ingebroken en is er één poging inbraak geweest. Uit twee huizen werden daadwerkelijk spullen gestolen. De politie vraagt buurtbewoners bij verdachte situaties direct 1-1-2 te bellen.

Er werd ingebroken in een woning aan de Graaf Florislaan in Rijnsburg. Op het eerste gezicht was er volgens de bewoner niks weg. Aan de Uiterdijk in Katwijk wisten inbrekers binnen te komen en zij namen onder andere een laptop en sieraden mee. In een woning aan de Schutterswei in Katwijk werd ook een inbraak ontdekt. Er was niks weggenomen. Aan de Noordwijkerweg in Katwijk probeerden inbrekers binnen te komen, maar dit lukte uiteindelijk niet. Aan de Van der Koddestraat in Rijnsburg drongen personen een woning binnen en namen sieraden mee.

De inbrekers kwamen in alle gevallen via de achterkant binnen. De politie vraagt buurtbewoners die iets verdachts zien of horen in hun wijk, contact op te nemen via 1-1-2. Dit is namelijk een situatie waarbij elke seconde telt. Bent u tussen woensdag 2 februari en zondag 6 februari getuige geweest van een inbraak? Neem dan contact op met de politie Katwijk via 0900-8844.

1-1-2, daar pak je ook daders mee Als u getuige bent van vernieling, vandalisme of diefstal dan kunt u 1-1-2 bellen. Want bij dit soort situaties telt iedere seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. 1-1-2 daar pak je dus ook daders mee. Kijk voor meer info op: www.1-1-2heterdaad.nl.