Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.00 uur

Utrecht, 09-02-2011

Kranig

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft dinsdag 8 februari een melding opgenomen van een familielid van een 88-jarige inwoner van Bunschoten die kennelijk vorig week vrijdag een tweetal insluipers in de woning kreeg.

De bejaarde bewoner hoorde vrijdagavond, rond 20.00 uur, geklop op de ramen en zag dat er twee onbekende vrouwen voor de deur van zijn woning aan de Savornin Lohmanstraat stonden. Toen hij de deur opende werd hij door hen de gang ingeduwd en zocht men in zijn kleding naar waardevolle spullen of geld. Het slachtoffer werd verrast door de acties van de dames maar herpakte zich snel. Hij mepte het dievenduo in de richting van de voordeur waarna zij snel het hazenpad kozen.

Er werd niets ontvreemd maar helaas werd de melding pas dinsdag bij de politie gedaan. De politie waarschuwt de oudere bewoners van Bunschoten-Spakenburg alert te zijn op deze vrouwen en de deur gesloten te laten. Indien zij aan de deur komen of op de ramen tikken, of u vermoedt dat er sprake is van een verdachte situatie, dan wordt u dringend verzocht te bellen met het alarmnummer 112. De politie komt dan snel ter plaatse en kan dan mogelijk een aanhouding verrichten.

Voorts, adviseert de politie om altijd melding of aangifte te doen van een dergelijk voorval omdat dan zichtbaar wordt dat dergelijk babbelaars of insluipers actief zijn.

Fout volk

BAARN- Op woensdagochtend werden drie verdachte personen aangehouden in een auto. Omstreeks 00.30 uur werd een 22-jarige automobilist uit Huizen gecontroleerd op de Amsterdamsestraatweg. De man was een bekende van de politie en bij nader onderzoek in de auto kwamen verschillende navigatiesystemen en telefoons tevoorschijn. Dit alles riekte sterk naar de misdaad en de bestuurder en zijn twee inzittenden van 20 en 21 jaar uit Huizen en Soest werden direct aangehouden.

Autobrand

BUNSCHOTEN- Op woensdagochtend werd brand gesticht in auto aan de Koperwiek. Omstreeks 01.30 uur kregen politie en brandweer de melding van een autobrand aan de Koperwiek. De brandweer bluste de hevige brand. De politie onderzoekt of er sprake is van een brandstichting. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844, district Eemland noord.