Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Menselijke keten van veiligheid op NS Station Zuid

Een menselijke keten van samenwerking en beleid, aanpak, eenduidigheid en veiligheid. Zo werd vorige week de ondertekening van het Beheerconvenant en het Lokaal Veiligheidsarrangement Station Zuid (LVA) treffend in beeld gebracht.

De keten op het perron van NS Station Zuid werd gevormd door vertegenwoordigers van gemeente Rotterdam, deelgemeente Feijenoord, NS Reizigers en NS Stations, het Openbaar Ministerie, Pro Rail, RET, Politie Rotterdam-Rijnmond en het Korps Landelijke Politiediensten. Ook bewoners en een aantal wijkpartijen uit Feijenoord en Kop van Zuid/Entrepot deden hieraan mee. De oproep om een menselijke keten te vormen, kwam van de voorzitter van deelgemeente Feijenoord, Seyit Yeyden, nadat in het nabijgelegen Restaurant Vipz van het Albeda College al de nodige handtekeningen waren gezet.

Het nog veiliger maken van de deelgemeente kunnen de samenwerkende partijen niet alleen. Yeyden: "Van mensen die in de wijk Feijenoord en op Kop van Zuid/Entrepot wonen en werken of dit gebied aandoen, verwachten we ook een bijdrage. Ik denk aan bewoners, zelforganisaties en instellingen, buurtouders, SWF jongerenwerk en Sonor-opbouwwerk, scholen, moskeeën, kerken en ondernemersverenigingen. Het totaal aan inspanningen moet ertoe leiden dat alles hier schoner, heler en vooral veiliger wordt."

In de twee overeenkomsten is onder meer opgenomen dat er op Station Zuid en in de omgeving meer toezicht komt en dat het huidige cameratoezicht mogelijk permanent wordt. Ook gaat deelgemeente Feijenoord ondernemers, organisaties en scholen in de omgeving uitnodigen om mee te denken over de veiligheid in en rondom het station.

Voor meer informatie over het Beheerconvenant en het LVA kunt u contact opnemen met gebiedsregisseur Willem den Hollander van deelgemeente Feijenoord, (010) 291 63 59.

(foto Rob Kamminga)