Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Feijenoord en corporaties zetten zich samen in voor buurtbemiddeling

Deelgemeente Feijenoord en de corporaties Vestia Rotterdam Feijenoord, Woonstad Rotterdam en Com wonen hebben de handen ineen geslagen om buurtbemiddeling en jongerenbuurtbemiddeling in alle wijken van Feijenoord uit te laten voeren. Dat betekent dat nu ook in Hillesluis buurtbemiddeling wordt uitgevoerd. In deze wijk waren tot nu nog geen bemiddelaars actief.

Het bureau CoCon voert sinds 2005 buurtbemiddeling uit in alle wijken van Feijenoord met uitzondering van Hillesluis. Het bureau voert tevens de jongerenbuurtbemiddeling uit, beter bekend onder de naam Jongeren lossen het op (JOLO), Bij beide vormen van bemiddeling zetten buurtbewoners zich vrijwillig en onbetaald in om conflicten in hun buurt op te lossen. Hiermee wordt voorkomen dat zaken uit de hand lopen en ruzies het dagelijks leven in een straat gaan domineren. De jongeren zetten zich vooral in om klachten en conflicten rond overlast uit de eigen leeftijdsgroep aan te pakken. De politie is een belangrijke samenwerkingspartner van de vrijwilligers en heeft meerdere keren laten blijken blij te zijn met het werk van de vrijwilligers.

De deelgemeente Feijenoord en de drie corporaties vinden het werk van de buurtbemiddelaars belangrijk omdat het een goede bijdrage levert aan een leefbare buurt. Daarom hebben de vier gezamelijk een overeenkomst gesloten met CoCon om zowel buurtbemiddeling als JOLO de komende drie jaren te garanderen voor alle wijken van de deelgemeente Feijenoord. Onderdeel van deze overeenkomst zijn, naast een gezamenlijke financiering, ook afspraken over het aantal aanmeldingen, bemiddelingen en trainingen.