Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Meer mensen aan het werk in Feijenoord

Het aantal mensen in de deelgemeente Feijenoord met werk is vanaf 2007 gestaag gegroeid. In 2007 waren dit er 23.445. In 2010 was dit aantal gestegen tot 27.780. De groei kent ook een versnelling: in 2007 tot en met 2009 was er een gemiddelde groei van 1000 inwoners met een baan, in 2010 bedroeg dit aantal 2000.

De Feijenoordse groei is opmerkelijk omdat het Rotterdamse cijfer gelijk is gebleven. Ook is het aantal mensen dat niet werkt en een baan zoekt in Feijenoord in 2010 gedaald. Dit in tegenstelling tot het Rotterdamse en landelijke cijfer waar in beide gevallen een stijging te zien is. Deze twee opmerkelijke trends zijn te ontdekken in de Economische Statistiek Feijenoord 2010 dat het Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) heeft opgesteld in opdracht van de deelgemeente Feijenoord. Het onderzoek dat deze week is goedgekeurd door het dagelijks bestuur, is nodig voor het opstellen van de economische visie Feijenoord. Deze visie is speerpunt in het bestuursprogramma en het bestuursakkoord dat de deelgemeente heeft afgesloten met het Rotterdams college.

De positieve trend in Feijenoord wordt onder andere veroorzaakt door de ontwikkeling van de Wilhelminapier. De bouwactiviteiten en de vestiging van nieuwe bedrijven op deze pier zorgen voor meer banen. Maar ook de groei van nieuwe bedrijven in de Afrikaanderwijk en Hillesluis hebben gezorgd dat Feijenoord positief afwijkt van het stedelijk en landelijk gemiddelde.