Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 09-02-2011

Politie arresteert zeer actieve veelpleger met gestolen fiets

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag een 39-jarige zeer actieve veelpleger uit Breda aangehouden wegens diefstal dan wel heling van een fiets. Surveillerende agenten zagen de man kort voor 15.00 uur fietsen op de Landsheerstraat. Het slot was feitelijk afgesloten, maar de ring bleek doorgezaagd. Daarop werd hij langs de kant van de weg gezet. De Bredanaar vertelde vervolgens een vaag verhaal over de herkomst van de fiets. Uit onderzoek bleek al snel dat de fiets enkele weken geleden gestolen was in Breda. Omdat de Bredanaar de status van zeer actieve veelpleger heeft, is hij in verzekering gesteld; hij wordt later deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda.

Een 20-jarige man uit Dorst werd woensdagavond rond 22.30 in de kraag gevat, nadat hij op de Speelhuislaan een fiets had gestolen. Een getuige zag de man op de Nachtegaalstraat lopen met de afgesloten fiets en waarschuwde de politie. De Dorstenaar werd meegenomen naar het bureau.

Snelheidsduivel (23) uit Boxtel raakt rijbewijs kwijt

BAARLE-NASSAU: Een 23-jarige automobilist uit Boxtel is woensdagmorgen zijn rijbewijs kwijtgeraakt, nadat hij veel te hard had gereden. De man reed rond 04.00 uur op de Bredaseweg 150 km/uur, terwijl daar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Twee motoragenten gaven de man een stopteken, waarna de snelheidsduivel zijn auto stilzette. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, de officier van Justitie beslist over teruggave ervan. De Boxtelnaar verklaarde haast te hebben.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 09-02-2011 10:38 | © Regio Midden en West Brabant |