Gemeente Breda

Snoeiwerkzaamheden bij u in de buurt
Het snoeiseizoen in de Gemeente Breda loopt van november 2010 tot begin maart 2011. Op diverse locaties binnen de gemeente Breda vinden noeiwerkzaamheden plaats in het bosplantsoen. Het betreft regulier onderhoud waar geen vergunningen voor nodig zijn.

Wat gaat er gebeuren
Het snoeien houdt in dat het bosplantsoen wordt uitgedund. De struiken die tot bomen dreigen uit te groeien worden boven maaiveld afgezaagd. Hierdoor zal de onderbeplanting meer licht krijgen en een dichtere beplanting gaan vormen. In het voorjaar zullen deze (stobben) wortelstronken weer volledig uitlopen. Ook in de groenstrook geplante bomen krijgen hierdoor betere groeimogelijkheden. Het groen zal dus niet in zijn geheel worden teruggesnoeid.

Waar gaat het gebeuren
Het snoeien vind plaats op de volgende locaties: Schutsestraat, Zuidlaan, Postbaan, Liniewal, Prinsenboschlaan, Veertienbunderwal, Wandelakker, Achtererf, Cannaertserf, Binnenweg, Gouddonk, Maaibeemd, Merodelaan en Lorentzstraat.
Als het weer het toelaat zullen de werkzaamheden vanaf half februari tot half maart 2011 plaats vinden. Het is mogelijk dat u enige hinder ondervindt van de werkzaamheden. De gemeente is zich ervan bewust, maar probeert dit tot een minimum te beperken. Wij vragen uw begrip hiervoor.
Voor meer informatie over het snoeien kunt u contact opnemen met de heer J. Rasenberg van de Gemeente Breda, U kunt een e-mail sturen naar jfm.rasenberg@breda.nl.