Politie Rotterdam Rijnmond

Vijf verdachten aangehouden bij instap drugspanden

Datum publicatie: 09-02-2011 09:45

Bij een instap van het Skwibusteam in twee woningen aan de Rusthoflaan in Rotterdam-Oost zijn aanzienlijke hoeveelheden harddrugs aangetroffen. Agenten hielden vijf verdachten aan.

Instap
De Regionale Interventie Eenheid, bijgestaan door wijkteam Crooswijk en de hondenbrigade, is woensdagmiddag twee woningen binnengevallen aan de Rusthoflaan in Rotterdam-Crooswijk. Aan de instap namen ruim 20 politieagenten deel. De instap werd uitgevoerd op verzoek van het Skwibusteam; het team dat de drugsoverlast in Rotterdam-Oost bestrijdt.

Onderzoek
Naar aanleiding van een tip stelde de politie een onderzoek in naar de handel in verdovende middelen. Uit het onderzoek kwam naar voren dat uit één pand aan de Rusthoflaan werd gehandeld, en een ander pand aan dezelfde straat vermoedelijk als safehouse diende.

Verdovende middelen
In één van de woningen troffen agenten, met behulp van drugshond Josca en zijn begeleider, tientallen grammen harddrugs aan, ruim 20 voorgedraaide joints en meer dan 150 ecstasy pillen. Tevens troffen zij een vuurwapen, munitie, een boksbeugel en een vlindermes aan. Drugshond Josca sloeg aan op een tas. In de tas werden meer dan 50 ponypacks (gevouwen envelopjes met drugs) aangetroffen. De drugs hebben een straatwaarde van enkele duizen euro's.

Aanhoudingen
In verband met de instap hielden agenten vijf verdachten aan. Het betreft Rotterdammers in de leeftijd van 29 t/m 58-jaar. Twee van de vijf verdachten worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Met drie van hen werd een schikking getroffen van 230 euro.

Skwibusteam
Het Skwibusteam bestrijdt de drugsoverlast in distict Oost. Het district omvat de deelgemeentes Kralingen-Crooswijk, Prins Alexander; en de gemeentes Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel. Sinds enkele weken is het Skwibusteam ook te volgen via twitter.com/Skwibus. Het team zal de komende maanden regelmatig van zich laten horen!


---------------------
NIET TER PUBLICATIE

---------------------
Voor de pers: Op afspraak is een fotomoment van de in beslag genomen goederen mogelijk. Neem hiervoor contact op met Politie Rotterdam-Rijnmond afdeling Persvoorlichting.