Gemeente Echt-Susteren


Start werkzaamheden A2 en A76 Kerensheide

Â

Rijkswaterstaat is vanaf dinsdag 1 februari gestart met de werkzaamheden op de A2 en A76 rondom knooppunt Kerensheide (A2 / A76). Dit knooppunt wordt structureel uitgebreid met een fly over en een verbreding (extra rijstroken op de A2 en A76). De werkzaamheden die deze week starten betreffen de aanleg van extra rijstroken op de A2 tussen Kerensheide en Urmond (richting Maasbracht) en op de A76 tussen Kerensheide en Geleen (richting Heerlen). Het verkeer ervaart hiervan beperkte hinder als gevolg van versmalde rijstroken en een afzetting op de vluchtstrook. Er geldt een maximum snelheid van 90 km/uur. Â

Start werkzaamheden en planning

In augustus 2010 zijn de werkzaamheden gestart voor de aanleg van de spitsstrook in noordelijke richting tussen Urmond en Maasbracht, alsmede de voorbereidende werkzaamheden voor de uitbreiding van knooppunt Kerensheide. De spitsstrook naar het noorden kan naar verwachting vanaf mei dit jaar worden gebruikt. Het uitgebreide knooppunt Kerensheide met de verbreding en de fly over (voor de richting Eindhoven naar Heerlen) is in 2013 klaar. De spitsstrook in zuidelijke richting tussen St.Joost en Urmond is begin januari al opengesteld.

Â

Spoedaanpak Wegen

Het project A2 Maasbracht-Geleen is onderdeel van het programma Spoedaanpak Wegen. Rijkswaterstaat pakt dertig hardnekkige knelpunten op de weg versneld aan om de doorstroming te verbeteren en de reistijd betrouwbaarder te maken. De Spoedaanpak kenmerkt zich door eenvoudigere en snellere procedures, uiteraard zorgvuldig en met behoud van inspraakrecht van betrokkenen. Bij de dertig Spoedaanpakprojecten is uiterlijk in mei 2011 de schop in de grond en tien daarvan zijn uiterlijk in mei 2011 afgerond. Inmiddels is bij 24 projecten de schop de grond ingegaan. Vijf trajecten zijn al geopend.

Â
Informatie over de wegwerkzaamheden
Tot de afronding van alle werkzaamheden op het traject A2 Midden-Limburg en knooppunt Kerensheide in 2013 moet het verkeer rekening houden met verkeershinder. Weggebruikers worden via de media, de website www.vanAnaarBeter.nl en ter plaatse via de bekende gele borden over de werkzaamheden geïnformeerd. Weggebruikers die informatie willen ontvangen over de werkzaamheden, mogelijke hinder, hinderbeperkende maatregelen en achtergronden, kunnen zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief A2 Midden-Limburg, via de website www.rijkswaterstaat.nl/a2middenlimburg.