Mitros


Kinderen maken samen met Triton graffitikunst in Hoograven

09 februari 2011


Utrechtse studenten roeivereniging Triton gaat samen met kinderen uit groep 7 van basisschool de Ariënsschool graffitikunst maken in de wijk Hoograven. Dit project komt voort uit een samenwerking tussen de school, Triton, Mitros, gemeente Utrecht en Stichting Move. Studenten van Triton willen graag met de kinderen de wijk leuker maken. Ook krijgen de kinderen roeiles in hun wijk bij de roeivereniging Triton.

Om de uitstraling van aandachtswijk Hoograven te verbeteren, gaat groep 7 samen met een aantal studenten van Triton een groot kunstwerk maken met behulp van de kunstvorm graffiti. De kinderen krijgen les van twee professionele graffiti-artiesten en gaan dan samen met de studenten van Triton aan de slag. Het kunstwerk wordt opgehangen aan de hekken die rondom het braakliggend terrein tegenover het winkelcentrum `Hart van Hoograven' staan. Hierdoor kijken de bewoners niet langer tegen een bouwput aan en zullen de kinderen trots zijn op hun wijk en de eigen bijdrage die zij daaraan geleverd hebben. Het graffiti-project zal drie middagen in beslag nemen en op de laatste middag zal het bijzondere kunstwerk met een feestelijke onthulling gepresenteerd worden aan bewoners van de wijk, de partijen die deelnemen aan het project en andere geïnteresseerden.

Naast het versieren van de wijk gaan de kinderen ook hun eerste roeihalen maken op Triton om zo kennis te maken met de roeisport. Dit project is een samenwerking tussen Triton, de Ariënsschool, woningbouwcorporatie Mitros, de gemeente Utrecht en Stichting Move.

Dit project is geïnitieerd en begeleid door Stichting Move. Stichting Move is organisatie die studenten verbindt aan kinderen in aandachtswijken. Studenten en kinderen sporten samen en zetten zich in voor de buurt. Stichting Move werkt samen met partijen in de driehoek van; een studentensportvereniging, een school en een woningcorporatie en/of gemeenten.

Op 11 en 18 februari gaan de kinderen uit groep 7 van de Ariënsschool samen met een aantal leden van Triton de handen uit de mouwen steken om een mooi en bijzonder kunstwerk te creëren. Dit zal gebeuren in huidige locatie van de Ariënschool op de Pagelaan. Daarnaast komen de leerlingen nog een tweetal middagen roeien op Triton, namelijk op 1 en 8 maart.

Persbericht: Stichting Move