Gemeente Noordwijkerhout


Noordwijkerhout plaatst twee oplaadpunten voor elektrische auto's

Op 18 februari worden in Noordwijkerhout twee elektronische oplaadpunten in gebruik genomen: in de Kleine Schoolstraat (naast het gemeentehuis) en op de Langelaan (bij congrescentrum Leeuwenhorst). Noordwijkerhout is de eerste gemeente in de regio Holland-Rijnland die openbare elektrische laadpunten in gebruik neemt.

De gemeente doet mee aan een pilot van de stichting e-laad. De stichting stelt iedere gemeente per 10 duizend inwoners één gratis laadpunt ter beschikking. De pilot is bedoeld om te kijken of en hoe het elektriciteitsnet de extra druk aan kan. De pilot duurt twee jaar. Tijdens en na de pilot wordt gekeken naar manieren om elektrisch opladen op bredere schaal mogelijk te maken.

Mogelijkheden voor inwoners van Noordwijkerhout De eerste inwoners die een elektrische auto aanschaffen, kunnen in aanmerking komen voor een gratis e-laadpunt vlakbij hun huis. De gemeente onderzoekt in samenwerking met de stichting E-laad naar geschikte oplossingen. Voor ondernemers bestaan bovendien subsidies om elektrische auto's aan te schaffen. Mocht u geïnteresseerd zijn in een elektrisch laadpunt, dan kunt u contact opnemen met de gemeente.