Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 09-02-2011

Hennepteam ruimt drie kwekerijen

TILBURG / MOERGESTEL: Het hennepteam heeft dinsdag drie panden geruimd. Het gaat om twee adressen in Tilburg en één in Moergestel. In Moergestel werd gewerkt conform het nieuwe Convenant Samenwerking Verband Aanpak Hennepteelt

In Moergestel werd in een woning aan De Werft een hennepkwekerij aangetroffen met 108 hennepplantjes. De fraudemedewerker van de netwerkbeheerder constateerde tevens dat er sprake was van illegale stroomafname. De bewoner werd aangehouden, de kwekerij werd ontruimd. Alle voor de kweek bestemde middelen alsmede de planten werden in beslag genomen en vernietigd.

In een woning aan de Dolomietenlaan in Tilburg werd op zolder en in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Ook hier was er sprake van diefstal van stroom. Er werden 338 hennepplantjes aangetroffen en ook hier werden planten en apparatuur in beslag genomen en vernietigd. De drie personen die in het pand waren werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar een politiebureau. Voorts werd er in een woning aan de Capucijnenstraat te Tilburg een hennepkwekerij aangetroffen. De hennepplanten waren echter net geoogst, maar voor het hennepteam was er voldoende aanleiding om restanten en apparatuur in beslag te nemen en te vernietigen. De politie heeft meerdere kweken aan kunnen tonen en maakt daarom tegen de bewoners, die werden aangehouden, proces-verbaal op.

De burgemeesters van de regiogemeentes Goirle, Hilvarenbeek, Oisterwijk tekenden vrijdag28 januari 2011 samen met de gemeente Tilburg, Politie Midden en West Brabant, OpenbaarMinisterie en Woonstichting Leystromen het Convenant Samenwerkingsverband AanpakHennepteelt District Tilburg. De bestuurlijke aanpak van hennepteelt is vanaf nu indistrict Tilburg goed geborgd. Bovendien is de aanpak nu voor alle vier gemeentes gelijk.De kleinere gemeentes kunnen moeilijk voldoende mensen vrijmaken om de hennepteeltbestuurlijk aan te pakken. Daarom besteden deze gemeenten het werk uit aan Tilburg. Dezegemeente rukt wekelijks uit met de zogenoemde 'henneptrein'. Dit is een rij auto's vanverschillende betrokken organisaties in de aanpak. Zoals Politie, Handhaving, BrabantsAfval Team, Enexis en Woonstichting Leystromen. Om hennepteelt goed aan te kunnenpakken is de meldingsbereidheid van mensen uit de omgeving van groot belang. Daaromgaan de betrokken gemeentes, ieder op eigen wijze, de aandacht vestigen op de kenmerkenvan een kwekerij en de vraag om te melden. Dit kan bij de politie maar ook anoniem doorte bellen naar 0800 - 7000.

Politie onderzoekt overvalpoging

TILBURG: Dinsdagavond is omstreeks 19.30 uur een nog onbekende man via de achterdeur en woning aan de Angelastraat binnen gedrongen. Hij werd in de woning geconfronteerd met de 28-jarige bewoonster. Hij ging vlak voor haar staan en eiste geld. Het gedrag van de indringer kwam op de bewoonster heel dreigend over. Ze rende daarop gillend de straat op. De overvaller was verdwenen toen de vrouw korte tijd later weer terug de woning in ging. Er lijkt niets ontvreemd te zijn. Er is van het slachtoffer een uitgebreide aangifte opgenomen. Ook werd een SMS-Alert bericht verstuurd. De recherche stelt een nader onderzoek in.

Schoorsteenbranden in Oisterwijk en Tilburg

OISTERWIJK / TILBURG: de brandweer heeft dinsdagavond rond 18.00 uur bij een woning aan de Prinses Beatrixstraat een schoorsteenbrand geblust. De brandweerlieden hebben de brand met poeder uitgemaakt. Salvage werd namens de verzekeringsmaatschappij gewaarschuwd. Twintig minuten later werd op de Purcelldreef ook een schoorsteenbrand gemeld. Hier was de brandweer eveneens snel klaar.

Veel opgevoerde brommers in Tilburg en Goirle

TILBURG / GOIRLE: De politie van het team Leijdal heeft dinsdagmiddag een bromfietscontrole gehouden op de Ringbaan Zuid in Tilburg en op het Kloosterplein in Goirle Er zijn 49 bromfietsen gecontroleerd, waarbij 29 bekeuringen werden uitgedeeld. Er waren maar liefst 15 bromfietsen waarvan de snelheid was opgevoerd.

De dienders stonden van 13:30 tot 15:30 uur op de Ringbaan-zuid. Er werden daar 30 brom/snorfietsen gecontroleerd.

De bekeuringen


- Niet op eerste vordering het kentekenbewijs ter inzage afgeven: 4


- overschrijding constructiesnelheid: 9, waarvan de hoogste overschrijding 27 km / uur


- Niet op eerste vordering het rijbewijs ter inzage afgeven: 2


- Bromfiets zonder kenteken: 1


- Bromfiets zonder verzekering: 1


- Snelheidsbegrenzer aanwezig hebben op een bromfiets: 1

Van 16:00 uur tot 18:00 uur werd de controleplaats ingericht op het Kloosterplein in Goirle
Hier zijn 19 brom/snorfietsen gecontroleerd.

De bekeuringen


- Niet op eerste vordering het kentekenbewijs ter inzage afgeven : 1


- overschrijding constructiesnelheid: 6 waarvan de hoogst gemeten

overschrijding 13 kilometer per uur (snorfiets)


- Geen helm dragen op een bromfiets: 1


- Niet op eerste vordering het rijbewijs ter inzag afgeven: 2


- Rijden zonder rijbewijs: 1

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 09-02-2011 11:34 | © Regio Midden en West Brabant |