Politie Zuid-Holland-Zuid

Samenwerking eigenaar/getuigen en politie levert mooi succes op in onderzoek naar diefstal landbouwvoertuigen

Leerdam/Schoonrewoerd, 09-02-2011

Na uitgebreid onderzoek en dankzij de rol van eigenaar en getuigen heeft de politie op maandagavond 7 februari drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal van twee landbouwvoertuigen met aanhangwagen. In de nacht van zondag op maandag 7 februari werden twee landbouwvoertuigen gestolen die geparkeerd stonden langs de A12. Twee getuigen zagen de voertuigen gisterenmorgen over de brug bij Vianen rijden en op de parkeerplaats bij de glasfabriek aan de Lingedijk staan.
Deze getuigen bleken zakelijke contacten van de eigenaar en gingen na of de voertuigen gestolen waren wat het geval bleek. Inmiddels had de 39-jarige gedupeerde uit Oosthuizen aangifte gedaan bij de politie in Utrecht. Hij besloot in overleg met de politie in de omgeving van de voertuigen met wat mensen te posten. Omstreeks 19.45 uur gaf hij door dat ze achter één van de landbouwvoertuigen aanreden in de richting van Schoonrewoerd.
Met de eigenaar en zijn collegas, diverse politie-eenheden en een politiehelikopter werd direct een uitgebreid onderzoek gestart. In Schoonrewoerd werd het landbouwvoertuig ineens geparkeerd vlakbij de kaasfabriek waarna de bestuurder in een bestelauto stapte en wegreed. Agenten zetten de achtervolging verder in waarna het voertuig op de A2 richting Nijmegen kon worden stilgezet en de inzittenden werden aangehouden. Intussen gaf één van de andere mensen die aan het posten was door dat er in Leerdam ook een donkere VW Golf was weggereden. Agenten hielden de bestuurder van dit voertuig aan bij een tankstation bij Vuren. De verdachten betreffen een 21-jarige man uit Erichem, een 25-jarige man uit Dronten en een 34-jarige man uit Buren. De landbouwvoertuigen zijn in beslaggenomen en na onderzoek weer teruggegeven aan de eigenaar.