KNHS

Geslaagde kadertrainingen Voltigeurs
9 februari 2011
kadertraining voltige 2011

Op 28, 29 en 30 januari vonden de eerste kadertrainingen voor de Voltige in 2011 plaats op het KNHS-centrum in Ermelo. Voor deze trainingsdagen waren de Weense choreograaf Stella Groenensteijn, Turntrainer Jaap Zwarthoed en Mentalcoach Inga Wolframm uitgenodigd om de kadervoltigeurs te trainen.

Voltige, een paardensport die ook veel raakvlakken met dans en muziek heeft kon de hulp van een choreograaf, die ook de mogelijkheden en beperkingen van voltige kent, goed gebruiken. Nadat de voltigeurs de afgelopen winter hun vrije oefeningen, de Kür, getraind hadden, was het nu de tijd om er een mooi geheel van te maken. De in Nederland geboren Stella Groenensteijn, die ook choreograaf is van het Oostenrijkse duo die in 2010 het EK wonnen, heeft hier de voltigeurs bij geholpen en ze ideeën gegeven hoe zij hun Kür als een geheel kunnen gaan tonen tijdens de wedstrijden. Belangrijk daarbij is dat het vloeiend is, goede volgorde en overgangen van de oefeningen heeft op de juiste muziek en bij de bewegingen en hoort ook een bijpassende outfit.

Op zondag hielp Jaap Zwarthoed een aantal kaderleden bij de techniek van de moeilijkere (turn)oefeningen zoals saltos en arabieren, die als afsprong gebruikt kunnen worden.
Tevens was op zondag de mentalcoach Inga Wolframm aanwezig om de voltigeurs te helpen bij een betere voorbereiding voor en tijdens de wedstrijden en waar de mogelijkheden liggen om beter te presteren door een betere en juiste concentratie.

Het was een lang en druk weekend waar iedereen veel geleerd heeft. Het volgende weekend is 5 en 6 maart, waar dressuurtraining voor het paard en voltigetraining de zwaartepunten zullen zijn.