Gemeente Hulst

Groen licht voor bestemmingsplan De Statie

Groen licht voor bestemmingsplan De Statie

De Raad van State heeft alle bezwaren ongegrond verklaard.

Alle ontwikkelingen die voorzien zijn ten zuidwesten van de Hulster binnenstad, kunnen worden uitgevoerd. Dat blijkt uit de uitspraak die de Raad van State op 9 februari 2011 deed. Alle bezwaren zijn door de Raad van State ongegrond verklaard.

Het gebied waarop het bestemmingsplan De Statie betrekking heeft, ligt ten zuidwesten van de historische vesting Hulst. Het bestaat uit 5 deelgebieden, waarin wonen en werken gecombineerd zijn opgenomen:


1. Absdaalseweg


2. Stationsplein en Havenfort


3. Scharnier en Stationsplein


4. Industrieterrein Tol - Morres


5. Steensedijk

Op 18 december 2008 stelde de gemeenteraad het bestemmingsplan De Statie vast. Het college van Gedeputeerde Staten van Zeeland heeft bij besluit van 1 september 2009 het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan goedgekeurd. Tegen het plan liep nog beroep bij de Raad van State. Vandaag heeft de Raad van State zich uitgesproken.

De Raad van State ziet geen problemen in de vestiging van Albert Heijn aan het Stationsplein te Hulst. Twee supermarkten die daar reeds gevestigd zijn, hadden te kennen gegeven hiertegen bezwaar te hebben.

Verder waren er bezwaren over de 2 woningen aan het Stationsplein, gelegen naast supermarkt EM-Té. In het nieuwe bestemmingsplan is voor deze locatie opnieuw een woonbestemming opgenomen. Daar is volgens de Raad van State niets mis mee.

Voor de locatie aan de Absdaalseweg waar momenteel de Stuntmarkt is gevestigd, wordt in het bestemmingsplan ruimte gegeven voor een gebouw met een hoogte van 16 meter. Ook daarmee kon de Raad van State instemmen.

Tenslotte was er bezwaar tegen de mogelijke vestiging van nieuwe tuincentra in het Life Style Village dat wordt gerealiseerd op het huidige Morresterrein. Ook hierin ziet de Raad van State geen problemen.

De gemeente Hulst is bijzonder tevreden met de uitspraak van de Raad van State. Het ongegrond verklaren van de bezwaren tegen het bestemmingsplan De Statie geeft groen licht voor onder andere de realisatie van het Life Style Village op het terrein van Morres, voor de verplaatsing van Albert Heijn naar het Stationsplein, voor de realisatie van de ontsluitingsweg van het Stationsplein (Back-terrein) en voor de verbeterde verbinding tussen Morres en de Hulster binnenstad.