Watersportverbond - KNWV

Roei- en Zeilvereniging Gouda 100 jaar!

woensdag 9 februari 2011

Afgelopen vrijdag vierde de RZV Gouda zijn 100-jarig bestaan in het clubhuis. Met een receptie werd het jubileumjaar geopend. Bestuurslid Rob Franken van het Watersportverbond overhandigde de voorzitter het speciaal gemaakte jubileumbord.

Komend jaar zijn er nog verschillende jubileumactiviteiten voor alle leden. Zo komt er onder andere nog een jeugdfeest een familiedag en een gala.

Bloeiende vereniging
Op 4 februari 1911 werd de vereniging opgericht in hotel De Zalm in Gouda. Nu, 100 jaar later, is de RZV Gouda een bloeiende de bruisende vereniging met zoân 1100 leden. Er worden zeillessen gegeven zowel aan de jeugd als aan de volwassenen. Er worden zeilwedstrijd georganiseerd op regionaal, maar ook op landelijk niveau.

Â

Reünie

De receptie werd druk bezocht door onder andere de Commissaris van de Koningin van Zuid-Holland, dhr. Franssen, evenals (loco)burgemeesters van de gemeente Gouda en Bodegraven-Reeuwijk. Het was een gezellige reünie, waar leden en oud-leden elkaar troffen en bij konden praten over het wel en wee van de vereniging. Ook het jubileumboek werd gepresenteerd. De jubileumcommissie had speciaal voor de gelegenheid het clubhuis feestelijk aangekleed.

Â

100 jaar jong

De jeugd heeft de toekomst. Dat bleek al eerder dit jaar. Op de themadag Jeugd van het Watersportverbond werd het jeugdbestuur van de RZV Gouda gekozen tot jeugdbestuur van het jaar. Het jeugdbestuur zorgt voor activiteiten voor jeugd, houdt de oudere jeugd betrokken bij de vereniging en brengt de roeiers en de zeilers van de vereniging bij elkaar. Zo blijft een vereniging 100 jaar jong!