Gemeente Bergen op Zoom


Bedrijven Investerings Zone (BIZ) voor binnenstad

Een ruime meerderheid van de ondernemers in de binnenstad van Bergen op Zoom heeft zich uitgesproken voor een ondernemersfonds.

Tijdens het tellen van de stemmen op woensdag 9 februari bleken 156 ondernemers voor zo'n fonds te zijn. 52 ondernemers stemden tegen.

Meer bezoekers

De georganiseerde ondernemers in de binnenstad hebben zich sterk gemaakt om tot een ondernemersfonds te komen voor de binnenstad van Bergen op Zoom. Een fonds om de economische kracht van de binnenstad verder te versterken, om meer bezoekers te trekken met een langere verblijfstijd en een groter bestedingsformule. De experimentenwet ' Bedrijven Investerings Zones (BIZ)' biedt hiervoor de gelegenheid.

Draagvlak

Woensdag tussen 11.00 en 12.00 werd, onder toezicht van een notaris, de stembus ontsloten door wethouder Ton Linssen en konden de stemmen worden geteld. In totaal hebben 211 van de 322 ondernemers hun stem uitgebracht. Kortom meer dan voldoende draagvlak. De wet schrijft namelijk voor dat tenminste 2/3 van de stemmers voor de invoering van de BIZ dienst te zijn om deze in te kunnen voeren. Drie ondernemers stemden blanco.

Eerste in Brabant

Bergen op Zoom is de eerste gemeente in Noord-Brabant en de 5e in Nederland die een Bedrijven Investerings Zone in het leven roept. Wethouder Linssen is zeer verheugd met dit resultaat en feliciteert de ondernemers van de binnenstad. Hij is van mening dat Bergen op Zoom als regionaal koopcentrum structureel de consumenten aan zich kan binden. Bergen op Zoom zet hiermee een duidelijke stap voorwaarts. ''Samen hebben wij onze inspanningen van de afgelopen periode beloond gezien.''