Gemeente Capelle a/d IJssel

90 procent Capellenaren eens met `gele en rode kaartenaanpak'

Eerste resultaten burgerpanel bekend

Bijna 90 procent van de Capellenaren is het eens met het idee van het college om een `gele en rode kaartenaanpak' in te voeren bij huurwoningen. Dat blijkt uit de eerste peiling van het Capelse burgerpanel. De gele en rode kaartenaanpak houdt in dat bewoners die zich asociaal gedragen en zorgen voor veel overlast na een waarschuwing (gele kaart) uiteindelijk uit hun huurwoning gezet kunnen worden (rode kaart).

De eerste peiling van het burgerpanel vond eind december plaats. De peiling ging over diverse zaken rondom wonen in Capelle aan den IJssel en werd uitgevoerd door onderzoeksbureau I&O Research. 351 Capellenaren gaven hun mening over sociale woningbouw, woonomgeving, bouwplannen en verhuiswensen.

Het grootste deel van de respondenten is tevreden over de woonomgeving. Wel weet 87 procent van de panelleden één of meerdere zaken te benoemen in de woonomgeving die zij graag verbeterd zien. Het meest genoemd is daarbij het onderhoud van de openbare ruimte. Verder viel op dat mensen het liefst in een buurt met zowel veel groen als water wonen. 84 Procent gaf dit aan. Ook de nabijheid van een winkelcentrum vindt men erg belangrijk.

Wethouder Joost Eerdmans (Wonen) is blij met de resultaten van de eerste peiling: "Ik ga de uitkomsten van dit onderzoek gebruiken bij het maken van nieuw woonbeleid. Erg mooi om te zien dat het idee van een gele en rode kaartenaanpak bij het overgrote deel van de Capellenaren goed valt."

Wethouder Dick van Sluis (Burgerparticipatie) is enthousiast over de hoeveelheid respondenten: "351 Capellenaren die deel uitmaken van het burgerpanel is geweldig. Het burgerpanel geeft ons als bestuur inzicht in wat Capellenaren willen. Dit kunnen we meenemen in de besluiten die we moeten nemen. We gaan het burgerpanel dan ook regelmatig inzetten op actuele onderwerpen.