Genomineerden Erasmus Innovatie Award 2010/2011 bekend

09/02/2011 14:55

PR Newswire

ROTTERDAM, Nederland, February 9, 2011 /PRNewswire/ -- De genomineerde organisaties voor de Erasmus Innovatie Award 2010/11 zijn bekend. Op basis van de jaarlijkse Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor, (http://www.erasmusinnovatiemonitor.nl/) die onder 10.000 Nederlandse ondernemingen wordt uitgevoerd, zijn drie organisaties genomineerd. Deze organisaties zijn stuk voor stuk voorlopers op het gebied van innovatie, vernieuwing, ondernemerschap en bedrijfsresultaten.

De genomineerde organisaties voor de Erasmus Innovatie Award zijn:

Strukton Civiel uit Maarssen Strukton Civiel is actief in de bouw van publieke infrastructuur zoals bruggen en wegen.

Fugro uit Leidschendam. Fugro verzamelt, verwerkt en interpreteert wereldwijd gegevens over het aardoppervlak en de zeebodem.

Waste Treatment Technologies uit Almelo. Waste Treatment Technologies is een advies- en opwerpbureau gespecialiseerd in afvalverwerking.

Juist onder de huidige economische omstandigheden is voldoende aandacht voor innovatie en vernieuwing van bedrijfsactiviteiten van belang. Uit de Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor 2010/11 blijkt dan ook dat bedrijven die constant investeren in vernieuwing en een voortrekkersrol spelen in innovatie beter presteren. Het innovatieve karakter van deze bedrijven en het vermogen om flexibel te reageren op omgevingsveranderingen, stelt hen in staat om bijtijds de strategie bij te sturen en sterker uit de crisis te komen. "De genomineerde organisaties zijn een goed voorbeeld dat het nieuwe werken ruimte creëert voor succesvolle innovatie op de lange termijn", aldus de onderzoekers Prof.Dr. Justin Jansen, ( http://www.rsm.nl/home/faculty/academic_departments/strategic_management/faculty/faculty/jansen_justin) Prof.Dr. Henk Volberda (http://www.rsm.nl/home/faculty/academic_departments/strategic_management/faculty/faculty/volberda_henk) en Dr. Michiel Tempelaar (http://www.rsm.nl/home/faculty/academic_departments/strategic_management/faculty/faculty/Tempelaar_Michiel) van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM). Het onderzoeksteam peilt ieder jaar de innovatiekracht van de Nederlandse economie en achterhaalt de succes- en faalfactoren van innovatie in uiteenlopende sectoren.

(Vanwege de lengte van deze URL kan het nodig zijn om deze hyperlink te knippen en plakken in het adresveld van uw internetbrowser. Verwijder zonodig de spatie.)

De jury, bestaande uit de heer Dr. Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de Sociaal Economische Raad, de heer Mr. Bernard Wientjes, voorzitter VNO-NCW en de heer Drs. Chris Buijink, secretaris-generaal van het Ministerie van Economische Zaken zal de winnaar bepalen. Deze wordt op woensdag 9 maart 2011 bekendgemaakt tijdens het event genaamd "Sociale innovatie: nu nog beter!" dat door RSM en INSCOPE - Research for Innovation en het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie samen georganiseerd wordt bij RSM. Meer informatie over de uitreiking van de Erasmus Innovatie Award: http://www.inscope.nl en http://www.ncsi.nl

Het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie ( http://www.ncsi.nl) bevordert en initieert innovaties op het terrein van management, organisatie en arbeid in bedrijven, organisaties en instellingen. Het NCSI is daarnaast een actief kenniscentrum, waar kennis over sociale innovatie wordt geproduceerd, verzameld en verspreid en waar initiatieven op het terrein van sociale innovatie worden ondersteund.

Rotterdam School of Management, Erasmus University is een internationaal zeer hoog aangeschreven business school die bekend staat om zijn baanbrekend onderzoek naar duurzaam ondernemen en de ontwikkeling van internationale zakelijke leiders. RSM biedt een brede waaier aan Bachelor-Master, doctoraal, MBA en Executive Education programma's en staat in de top 10 van Europese business schools. http://www.rsm.nl

Rotterdam School of Management, Erasmus University

CONTACT: Voor nadere informatie over RSM of over dit persbericht kunt ucontact opnemen met Marianne Schouten, Media & Public Relations Manager bijRSM, op +31-10-408-2877 of per e-mail aan mschouten@rsm.nl






-