Gemeente Cromstrijen


Fossielen zijn reuze interessant! (09-02-2011)

Daar weten de Klaaswaalse en Numansdorpse kinderen alles over te vertellen als zij bij de workshop Fossielen van Sandra Kreeft zijn geweest. Deze workshop geeft Sandra op maandag 14 februari van 16.00 uur tot 17.00 uur in basisschool De Vliet in Klaaswaal. Er is nog plaats. Jongens en meisjes tussen 8 en 12 jaar uit Klaaswaal en Numansdorp kunnen zich via het digitaal inschrijfformulier nog opgeven voor de workshop. Deelname kost 2 euro per persoon.

Liever een andere activiteit? Kijk bij Brede schoolactiviteitenkalender voor een overzicht van interessante en sportieve activiteiten en schrijf je hiervoor in. Wees er snel bij want vol is vol!

Achtergrondinformatie
Deze activiteiten vindt plaats in het kader van de Brede schoolactiviteiten in de gemeente Cromstrijen. Drie jaar geleden startte de gemeente met het fenomeen Brede School. Nee, het is niet de bouw van een nieuw gebouw maar een gedachtegoed dat aansluit op het ontplooien van de Cromstrijense jeugd. Het vertaalt zich in activiteiten tijdens, tussen en na schooltijd. Binnen de Brede School staat de ontwikkeling van het kind centraal. Landelijke cijfers laten zien dat kinderen tegenwoordig minder bewegen. De Brede School stimuleert kinderen meer te bewegen, hun talenten te ontdekken en actiever deel te nemen aan de samenleving. Het 'brede' van de Brede School slaat op de samenwerking met de Cromstrijense scholen. Alle basisscholen en het Wellantcollege participeren actief in de Brede School, waarbij de Groen van Prinstererschool de Brede School op afstand volgt. Maar het 'brede' uit zich ook in de verschillende Cromstrijense verenigingen die hieraan deelnemen.